Įvairūs

Kaip prižiūrėti starterius skirtus žemės ūkio technikai?

jubana.lt

https://www.jubana.lt/starteriai

Kiekvienas ūkininkas žino, kaip svarbu turėti kokybišką žemės ūkio įrangą, kuri visada būtų geros būklės. Kai kas nors negerai, tai gali reikšti prastovą ir rimtus produktyvumo, derliaus ir pajamų praradimus. Netinkamai veikiantis traktorius, kombainas ar kita įranga gali reikšti papildomą kelionę remontuoti ar laukti iškvietimo servise, o visa tai atsilieka nuo svarbių ūkio darbų.

Laimei, atliekant prevencinę ūkio įrangos priežiūrą  su jubana.lt galima išvengti kai kurių iš šių trikdžių, užtikrinti sklandų jūsų ūkio veikimą ir sumažinti prastovų laiką.

Traktoriaus starterio gedimo ir remonto priežastys

  Traktoriaus starteris yra neatsiejama variklio dalis, būtina jį užvesti. Starteris suteikia alkūniniam velenui reikiamą greitį. Statinėje būsenoje variklis negali sukurti nei sukimo momento, nei elektros, todėl čia į pagalbą ateina starteris. Starterio komponentai yra elektros variklis, pavaros mechanizmas ir elektromagnetinės traukos relės. Jo komponentai yra korpusas, armatūra, įtraukiklio relė, važiavimo sankaba, pavaros pavara, šepečių laikikliai ir šepečiai.

Starterio priežiūra pagrįsta patikrinimu, ar jo tvirtinimas yra patikimas, taip pat gnybtų jungčių būklė. Daugeliu atvejų įrenginio gedimo priežastis yra akumuliatoriaus arba laidų gedimas. Jei starteris blogai veikia, jis gali neįsijungti, velenas gali suktis žemu dažniu, o sukant armatūrą alkūninis velenas nesisuka.

Pvz., Norėdami palengvinti trikčių šalinimą, turėtumėte įjungti starterį ir stebėti vienos iš lempų, pavyzdžiui, skydinės, įkaitimo pokyčius. Tai padės nustatyti problemos pobūdį.

Jei, paspaudus svirtį, prietaiso armatūra nejuda, o lempos ryškumas nesikeičia, gedimo priežastys gali būti šios:

  • nėra kontakto tarp šepečių ir kolektoriaus – tokiu atveju būtina išvalyti

kolektorių, kai kuriais atvejais pakeisti šepečius, patikrinti šepečių laikiklio spyruoklių patikimumą;

  • galbūt starterio jungiklyje nėra kontakto. Šį gedimą galima pašalinti

nuėmus kontaktus, taip pat sureguliavus jungiklį;

  • starterio viduje gali nutrūkti jungtys. Tokiu atveju turite nusiųsti įrenginį

taisyti.

Jei, paspaudus svirtį, įrenginio velenas sukasi greitai, bet pats variklio velenas nesisuka, gali lūžti pavaros krumpliaračio dantys arba smagračio vainikas. Tokiu atveju reikia pakeisti neveikiančias dalis. Jei laisvoji eiga slysta, reikia pakeisti starterio pavarą. Jei veleno pjovimas juda įtemptai, reikia nuplauti arba pakeisti veleno pjovimą.

Taigi, norint, kad technika efektyviai veiktų, būtina apžiūrėti starterio dalis, jas išvalyti, patikrinti komponentų būklę, sutepti besitrinančius (sraigtinius kaiščius, guolius, pavaros įvores, armatūros veleno kaklelius).

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas