Medeliams sodinti parinktas Podolės Kameneco pėsčiųjų takas.

Aktualijos, Naujausi

Šventosios upės pakrantė pasipuošė sakurų alėja

Artėjant Motinos dienai Šventosios upės pakrantėje buvo pasodinta 16 sakurų – japoniškų vyšnių. Ši sakurų alėja – tai bendrovės „Likmerė“ dovana miestui. Vieta sakuroms parinkta ne atsitiktinai – jos pasodintos ilgamečio Ukmergės miesto partnerio Ukrainoje, Podolės Kameneco garbei pavadintame pėsčiųjų take.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė, Lenkijoje nupirktus jau paaugintus kelių metrų aukščio medelius sodino Jurgos Olisevičienės vadovaujamos uždarosios akcinės bendrovės „Grožio idėja“ darbuotojai su jiems talkinusiais savanoriais iš Jono Basanavičiaus gimnazijos – 3A klasės moksleiviais Emiliu Mickūnu ir Vakariu Aliūku.

Pasak rajono savivaldybės mero Dariaus Varno, sakurų alėjos idėja kilo dar pernai. Rudenį sodinti šiuos lepius medelius pabijota, todėl laukta pavasario.

Japoniškos vyšnios nupirktos Lenkijoje.

Įgyvendinti šį sumanymą padėjo koncerno Latvijoje „Latvijas Finieris“ valdoma UAB „Likmerė“, kuri nuo pat karo pradžios remia Ukrainą. Vien pernai į paramą koncernas investavo daugiau nei 4 milijonus eurų. O pati „Likmerė“ 2023 metais skyrė virš 209 tūkstančius eurų: rėmė ukrainiečių vaikų stovyklą Ukmergės rajone, rajone apsistojusiems karo pabėgėliams iš Ukrainos pirko maisto korteles bei gyvenimui čia reikalingą buitinę įrangą ir kt. „Likmerė“ kartu su UAB „DUV“ nuo karo pradžios Ukrainoje vykdo ir bendrą projektą „LITUA kartu“ – gamina ir į Ukrainą siunčia slėptuvėms nuo bombų reikalingus baldus: lovas, stalus, spintas, kėdes, taburetes, kabyklas ir kt. Pernai ukrainiečiams perduota virš 3 tūkst. tokių gaminių.

UAB „Likmerė“ vadovo Mindaugo Kasmauskio teigimu, Ukmergėje pasodintų sakurų žiedai skirti Ukrainos pergalei ir karo pabaigai.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • O.k. :
    Kokia gi vieta? kaip ir visas miestas- griuvesiai
  • Darykit :
    Kažką su tuo tapkių fabriku,gėda miestui. Visą vaizdą gadina. Arba užbauduoti savininką kad maža nepasirodytų,arba nežinau.... kiek galima. Baisu tikrai. Tokia vieta,...
  • vava :
    dabar visa Lietuva važiuos į Ukmergę žiūrėti skulptūrų parko ir sakurų....tik kaip parvaziuos duobėtas gatves???
  • SIMON IR KT :
    Kad prasidetu!
  • Duok :
    Dieve kad karas pasibaigtu.
  • Audrone :
    Džiaugiuosi, kad yra tokių žmonių, kuriems rūpi grožis.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas