Fauxels iliustracija iš pexels.com

Įvairūs

Smulkaus verslo apskaitos patarimai

Norint, kad verslas vystytųsi sklandžiai – svarbus geras apskaitininkas, kurio darbas yra ne tik tvarkyti buhalteriją, tačiau ir ieškoti būdų, kurie gali padėti veiklą realizuoti mažesnėmis išlaidomis. Efektyvi buhalterija yra būtina, kad veikla būtų vystomai sklandžiai, o patiriami finansiniai nuostoliai būtų kuo mažesni.

Jokio skirtumo, ar vedama MB buhalterinė apskaita, ar UAB – apsimoka samdyti įmones, kurios teikia finansinio valdymo paslaugas, nes tai yra ir pigiau, ir paprasčiau.

Asmeninių ir verslo finansų atskyrimas

Svarbu, kad smulkusis verslas atskirtų asmeninius ir verslo finansus, kadangi tik tokiu atveju galima aiškiai matyti – kokios yra veiklos pajamos ir kokios patiriamos išlaidos. Tai galiausiai padeda priimti tinkamus sprendimus, kurie padės puoselėti verslą.

Dažniausiai pajamos iš versto bei kitų šaltinių susimaišo pas asmenis, kurie dirba pagal individualios veiklos pažymą arba verslo liudijimą. Tuomet nėra būtinybės atidaryti atskirą verslo sąskaitą, tad pajamos iš veiklos yra vedamos į tą pačią, kuri yra skirta ir asmeninėms reikmėms. Nerekomenduojama to daryti.

Reguliarios analizės atlikimas

Tiek didelis, tiek mažas verslas turi reguliariai atlikti analizę, kuri padeda įvertinti tiek finansinius, tiek kitus aspektus. Daryti jas galite kas savaitę, kas mėnesį, galima ir kas ketvirtį, tačiau kuo dažniau – tuo geriau, kadangi bus galima paprasčiau pamatyti netinkamus sprendimus ir juos koreguoti.  Finansinių analizių atlikimą, žinoma, turi atlikti apskaitininkas.

Sekite mokesčių terminus

Dažnai mažas verslas dirba taip uoliai, kad pamiršta laiku sumokėti mokesčius. Tai dažnai pasitaiko tokiu atveju, kai buhalteriją prižiūri ne specialistas, tačiau tas pats smulkusis verslininkas. Laiku nesumokėjus galima sulaukti baudų.

Daugiau dėmesio saugumui

Nepriklausomai nuo verslo dydžio, svarbu, kad kaupiami duomenys būtų saugomi patikimose vietose. Jau geriau naudokitės mokamomis saugyklomis, kuriose kaupiasi Jūsų veiklos duomenys. Jie apima ne tik klientų kontaktus, tačiau ir finansines ataskaitas, kitą reikšmingą informaciją Jūsų verslui.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas