Tarybos nariai balsavo vieningai, nediskutavo ir nesiginčijo.

Aktualijos, Naujausi

28 sprendimus priėmė per pusę valandos

Nijolė STUNDŽIENĖ

Balandžio 25-ąją vykusiame rajono Savivaldybės tarybos posėdyje dalyvavo 24 Tarybos nariai, nebuvo tik Agnės Balčiūnienės. Prieš prasidedant darbui tradiciškai pasveikinti gimtadienius balandžio mėnesį šventę kolegos – Angelė Jokubynienė ir Justas Šakalys. Posėdžio darbotvarkėje buvo pateikti 28 sprendimų projektai. Visiems pritarta vieningai, be diskusijų, todėl posėdis truko mažiau nei pusvalandį.

 

Pateikė rekomendacijas dėl nuotolinių posėdžių

Tarybos posėdžiui baigiantis buvo paviešinta informacija dėl Etikos komisijos rekomendacijos. Ją pateikė komisijos pirmininkas Giedrius Auglys. Jis sakė, kad sausio 10 dieną vykusiame Etikos komisijos posėdyje buvo aptartos rekomendacijos dėl dalyvavimo komitetų ir kituose posėdžiuose nuotoliniu būdu. Nors rekomendacijos buvo išplatintos visiems Tarybos nariams, tačiau kai kurie jų nepaiso, todėl Etikos komisija nusprendė šias rekomendacijas paviešinti Savivaldybės tarybos posėdžio metu.

„Dalyvaujantiems posėdžiuose nuotoliniu būdu pakartotinai rekomenduojame posėdžio metu neužsiimti jokia pašaline veikla bei laikytis etikos ir etiketo taisyklių, taip pat nepiktnaudžiauti teise dalyvauti posėdžiuose nuotoliniu būdu. Dalyvavimas posėdžiuose per nuotolį turėtų būti išimtis, o ne taisyklė“, – kalbėjo Etikos komisijos pirmininkas. Jis pridūrė, jog Tarybos narys, prisijungdamas prie posėdžio nuotoliniu būdu, neturėtų tuo metu vairuoti automobilio, nevaikščioti su įjungta kamera, nevalgyti, nerūkyti, tinkamai apsirengti ir pan.

G. Auglys viešai kreipėsi į kolegas dėl jų dalyvavimo posėdžiuose per nuotolį.

Reaguodamas į šias rekomendacijas Tarybos narys J. Šakalys su ironija pasiteiravo: „Ar galima nuotolinio posėdžio metu išgerti tyro vandens?“ Dėl neva abstrakčių frazių, t. y. siūlymo nepiktnaudžiauti nuotoliniu darbu, suabejojo ir politikas Valdas Kersnauskas. Pasak jo, Savivaldos įstatymas bei kiti teisės aktai leidžia dirbti nuotoliniu būdu. „Kuo pasireiškia tas piktnaudžiavimas?“ – klausė jis, pridurdamas, jog rekomendacijos turi būti aiškios visiems, be to, reikia atsižvelgti į protingumo kriterijus.

Į diskusiją įsijungęs Tarybos posėdžių sekretorius Darius Krogertas tvirtino, jog nuotoliniai posėdžiai atsirado kaip išimtis iš taisyklės COVID-19 pandemijos metu, todėl dabar pagal galimybes reikia stengtis posėdžiuose dalyvauti tiesiogiai.

Kad sulauktų finansavimo, koregavo aprašą

Savivaldybės taryba nusprendė pakeisti Finansavimo lėšų, skirtų Ukmergės rajono savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, naudojimo ir skirstymo bei objektų eiliškumo nustatymo tvarkos aprašą. Iš 15 punkto, kuriame nurodoma, kad „Darbo grupė kelių ir gatvių atrankos vertinimo kriterijų reikšmių balų sumos mažėjimo tvarka sudaro Prioritetinį sąrašą, numatantį naujus kelių tiesimo objektus, taip pat objektus, kuriuose numatyta atlikti kelių (gatvių) rekonstravimo, kapitalinio remonto darbus ir paprastojo remonto darbus, atliekamus bet kuriame plote, ne trumpesniam kaip trejų metų laikotarpiui“, bus išbraukti žodžiai – „ir paprastojo remonto darbus“. Tokiu būdu supaprastintas Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšomis finansuojamo kasmetinio objektų sąrašo sudarymas Prioritetinio sąrašo pagrindu, paprastojo remonto objektai nebus įrašomi į Prioritetinį sąrašą. Šiuo metu AB „Via Lietuva“ reikalauja įrašyti netgi tuos objektus į Prioritetinį sąrašą, kuriuose bus atliekami žvyravimo darbai, ir nederina savivaldybės pateikto 2024 m. KPPP lėšomis finansuojamo objektų sąrašo, patvirtinto atitinkamu Savivaldybės tarybos sprendimu, nepasirašo 2024 m. finansavimo sutarties. Pakoregavus aprašo formuluotę, 2024 m. KPPP lėšomis finansuojamų objektų sąrašas atitiks reikalavimus ir bus pasirašoma finansavimo sutartis 2 014,6 tūkst. Eur.

Pasirašys jungtinės veiklos sutartis

Savivaldybės taryba pritarė rajono savivaldybės dalyvavimui partnerio teisėmis projekte „Asociacijos „Derlingi laukai“ nariams ir valstybei priklausančių melioracijos sistemų rekonstravimas Traupio, Laičių, Viškonių ir Rečionių kadastro vietovėse“ bei projekte „Melioracijos sistemų naudotojų asociacijos „Rečionys“ nariams ir valstybei priklausančių melioracijos sistemų rekonstravimas Rečionių ir Vidiškių kadastro vietovėse“ pagal Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginio plano intervencinę priemonę „Investicijos į melioracijos sistemas“.

Priėmus sprendimą ir gavus paramą bus rekonstruotas Ukmergės rajono asociacijos ,,Derlingi laukai“ bei melioracijos sistemų naudotojų asociacijos ,,Rečionys“ nariams priklausantis bei Ukmergės rajono savivaldybės patikėjimo teise valdomas valstybės melioracijos turtas (melioracijos grioviai, drenažo rinktuvai ir sausintuvai, paviršinio vandens nuleistuvai, drenažo žiotys).

Rajono savivaldybės administracija įsipareigojo padengti po 7 proc. visų tinkamų finansuoti abiejų projektų išlaidų, patirtų Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje, su pridėtinės vertės mokesčiu, o melioracijos sistemų naudotojų asociacijos ,,Derlingi laukai“ bei „Rečionys“ – ne mažiau 28 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Rajono savivaldybės meras įgaliotas pasirašyti šias jungtinės veiklos sutartis ir pateikti projektų paraiškos dalies dokumentus, susijusius su partnerio teisėmis, bei kitus dokumentus, reikalingus teikiant paraišką Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos.

Suteiks gatvėms pavadinimus

Tarybos nariai sutiko, kad Ukmergės mieste, rekonstruoto buvusio karinio miestelio teritorijoje įkurto miniatiūrų parko „Mini Lietuva“ nutiestos gatvės turėtų pavadinimus. Joms bus suteikti Boleslovo Dirmanto ir Vlado Rėklaičio vardai. Nuspręsta pakeisti ir šioje teritorijoje esančios Artilerijos gatvės geografinę charakteristiką.

B. Dirmantas žinomas kaip Lietuvos advokatas, visuomenės ir politikos veikėjas, Ukmergės apskrities savivaldos organizatorius. Po 1918 m. bendruomenės atstovų rinkimų į Ukmergės savivaldybės tarybą jis tapo pirmuoju miesto burmistru. 1999 metais ant Kauno g. 20 namo atidengta memorialinė lenta su B. Dirmanto bareljefu (ją sukūrė skulptorius Mykolas Strioga). Šiame name burmistras gyveno 1918–1944 m.

V. Rėklaitis – Lietuvos karininkas, pulkininkas, visuomenės veikėjas, 1931–1940 m. ėjo Ukmergės burmistro pareigas. Su jo pavarde sietinas miesto gerovės kilimas, moderninimas, savivaldybės darbo socialinėje, švietimo srityse sėkmė.

Rajono savivaldybės administracijos parengtas naujų gatvių išdėstymo planas.

Posėdyje taip pat pritarta, kad Pivonijos seniūnijos Raguvos kaime esančiai gatvei būtų suteiktas Raguvos pavadinimas, o Vidiškių miestelyje atsiras Miškų gatvė.

Pakoreguotas geriausio metų mokytojo vardo suteikimo aprašas

Siekiant įvertinti rajono pedagogų veiklos rezultatus, padėkoti už pasiekimus bei paskatinti juos siekti kuo geresnių darbo rezultatų, kasmet trims mokytojams suteikiamas Ukmergės rajono geriausio metų mokytojo vardas. Įvertinimas skiriamas mokytojams už jų nuopelnus praktinėje veikloje, reikšmingiausius darbus pedagogikos srityje, inovacijų diegimą, pagalbos mokiniams teikimą, mokinių pasiekimus, žmogiškųjų vertybių ugdymą. Geriausiems mokytojams išmokamos 2 minimalių mėnesinių algų (MMA) dydžio premijos.

Iki šiol geriausi rajono mokytojai buvo renkami vadovaujantis Savivaldybės tarybos 2007 m. gegužės 21 d. sprendimu „Dėl Ukmergės rajono geriausio metų mokytojo vardo suteikimo nuostatų patvirtinimo“ su visais jo pakeitimais. Tačiau minėtu sprendimu patvirtinti Geriausio metų mokytojo rinkimo nuostatai nebeatitinka šių dienų aktualijų: juose nėra aiškios veiklos sritys, nepakankamai detalizuoti kandidatų atrankos kriterijai ir procedūros, nenumatyta galimybė kandidatuoti pagalbos mokiniui ir kitiems specialistams, todėl Savivaldybės taryba minėtus sprendimus pripažino netekusiais galios. Tarybos nariai patvirtino naują šios nominacijos suteikimo ir premijos skyrimo aprašą.

Kaip nurodoma sprendimo aiškinamajame rašte, tvarkos apraše siūlyta išskirti 3 nominantų kategorijas (iki tol kategorijos išskirtos nebuvo). Į nominaciją galėtų pretenduoti mokytojai, dirbantys pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas; mokytojai, dirbantys pagal pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas; neformaliojo vaikų švietimo mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai. Kiekvienoje grupėje bus išrenkamas geriausias mokytojas, surinkęs daugiausiai balų (28 – maksimalus balų skaičius). Jeigu kurioje nors kategorijoje nebus pateikta nė vieno mokytojo kandidatūra arba kandidato veikla bus įvertinta mažiau nei 50 proc. balų, apdovanojimui bus pasiūlyti keli kitos kategorijos mokytojai (pvz., du bendrojo ugdymo pedagogai). Premija tam pačiam mokytojui galės būti skiriama ne anksčiau kaip po 3 metų nuo paskutinės premijos skyrimo dienos (buvo 5 metai).

Teikiamos kandidatūros tapti Geriausiu metų mokytoju bus vertinamos pagal naujai nustatytus atrankos kriterijus, atspindinčius mokytojo metodinę, visuomeninę veiklą, pasiekimus ugdomojoje veikloje, švietimo pagalbos teikime bei pelnytus apdovanojimus.

Lėšos premijoms išmokėti skiriamos iš rajono savivaldybės biudžeto, iš „Ukmergės rajono mokytojų profesijos prestižo didinimo programos“. Trijų geriausių 2024 m. rajono mokytojų premijoms reikės 5 544,00 Eur. Geriausiam mokytojui kartu su premija bus įteikta ir nominacija – taurė su užrašu. MMA yra kintamas dydis: 2024 m. 1 MMA – 924,00 Eur (2023 m. buvo 840,00 Eur).

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • //// :
    //www.cv.lt/teises-darbai/ukmerges-rajono-savivaldybes-mero-patarejas-ukmergeje-1-414738619
  • SVARBU :
    kad balsuoja tinkamai! Gal ko turi ant jo ir kitu ... gal Monica Lewinsky Nr. 2 ...
  • Vietinis :
    Nesuprantu kodėl meras ją taip dangsto, kominė atvyko tai tegu ir dalyvauja,visi pamatytų. O dabar kokius 5 m dangsto ir dangsto. Priesaikos nedavė, vairuotojai namo vežioja, juokina visą savivaldybę
  • marija :
    Jėzau jezau
  • Sloga vel ... :
    //youtu.be/rEGx8wi6KvE?si=t_2D7K69Acc_cXNJ
  • **** :
    Pateisinama priezastis - komine atvyko ar visai neatvyko?
  • GEDA :
    O alga siam tarybos nariui mokes?
  • 6 palata :
    Nu kai zmogus nuolat gydomas...ne ramuneliu arbatomis ir ne analginu... nieko nuostabaus! O kas uz ta nepriklausoma tarybos nari balsavo ir kada mes ji rinkom, rinkejai? priminkit
  • Gėda :
    Viena tarybos narė nedalyvavo dėl pateisinamos priežasties !!!!!! Nes buvo ,,nedarbinga,, Visiems darbdaviams- jei jūsų darbuotojas ateis į darbą visai nedarbingas, išsiųskite namo nes jis turi pateisinsmą priežastį :)) Super tvarka

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas