Kultūra

Vlado Šlaito viešoji biblioteka kviečia pažinti Prancūziją

Balandžio 22–25 dienomis Vlado Šlaito viešoji biblioteka kviečia į renginių ciklą „Bonjour: pažink Prancūziją“. Jų metų dalyviai turės galimybę drauge pakeliauti Monmartro gatvelėmis, kur ne tik bohema, gatvės dailininkai ir kabaretai, bet ir mados bei elegancijos tradicijos. Susitikimų metų bus klaidžiojama po Luvro muziejaus labirintus, Eifelio bokštą, susipažįstama su gurmaniška maisto kultūra, architektūra, drauge atrandant prancūzų kalbos ir poezijos grožį bei muziką.

Kaip skelbiama Vlado Šlaito viešosios bibliotekos informacijoje, renginių ciklo metu vyks pokalbiais apie Coco Chanel asmenybę ir įstabų kvapų pasaulį. Prancūzija išties ypatinga, o ją puikiai pažįstantys renginių svečiai leis įsimylėti šią šalį iš naujo.

Balandžio 22 d., 15.00 val., vyks susitikimas „Nuo Provanso iki Lietuvos laukų. LEVANDA – nepaprasto grožio augalas“, skirtas pristatyti levandų kultūrą Prancūzijoje ir Lietuvoje. Tikrosios levandos aukštai kalnuose prausiamos lietaus, gairinamos vėjo ir išmyluotos saulės, kelia užburiančius žiedynus aukštyn į dangų, priversdamos sustoti ir atsitūpus įkvėpti raminančio, svaigaus aromato. O ar galima auginti levandas Lietuvoje? Apie tai, kaip augalas atkeliavo pas mus, kaip prisitaikė gyventi visiškai kitomis klimato sąlygomis, papasakos Kristina Pažūsienė – „Levandų dvarelio“ sodybos įkūrėja, kvapų menininkė, asmeninio tinklaraščio „Madame Provinciale“ turinio kūrėja, natūralios kosmetikos gamintoja Ukmergėje.

Balandžio 22 d., 16.30 val., kviečiama į renginį su rašytoja Jurga Vile, skirtą išgirsti prancūzų kalbą ir susižavėti poezija. Kūrėja papasakos apie tai, kaip gimė meilė Oskaro Milašiaus kūrybai ir asmenybei, kaip atsirado knyga apie jį ir dar daugiau savo prancūziškų nuotykių. Jurga Paryžiuje studijavo vaizduojamuosius menus, filmų archyvavimą ir restauravimą, baigė prancūzų filologiją, todėl visiems susirinkusiems ves mini prancūzų kalbos pamokėlę „Au revoir“ (liet. – sudie).

Balandžio 23 d., 16.30 val., – susitikimas su Vytautu Kandrotu – keliautoju, žurnalistu, fotografu, knygų „Pažink Paryžių“ ir „Pažink Prancūziją“ autoriumi. „Stengiuosi skaitytoją „pavedžioti“ mažiau numindytais maršrutais, papasakoti tai, ko nerasite tradiciniuose kelionių vadovuose“, – sako knygos autorius, kuriam Paryžius per 25 nuolatinių kelionių metus tapo savu miestu. Dalyviai sužinos, ką kavinėse valgo patys paryžiečiai ir ko šiame mieste būtina paragauti bei ką pamatyti.

Balandžio 24 d., 16.30 val., kviečiama susitikti intriguojančiam pasakojimui apie dinamiško parfumerijos pasaulio naujienas, sensacijas, aktualijas ir mitus su kvapų menininku, parfumeriu, pirmojo Lietuvoje registruoto autorinės parfumerijos prekės ženklo „FUMparFUM“ kūrėju, aktoriumi Aisčiu Mickevičiumi.

Balandžio 25 d., 16.30 val., Ukmergės meno mokyklos Muzikos skyriaus mokytojai ir mokiniai dovanos įspūdingą koncertą, kuriame skambės tik prancūzų kompozitorių kūriniai. Per šią muzikinę patirtį atsiskleis netikėtos kultūrinės ir muzikinės sankirtos. Žiūrovai turės galimybę, vedini romantiškų garsų, leistis Prancūzijos link, pasimėgauti muzikos atlikimu.

Renginiai nemokami, išankstinė registracija nereikalinga.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas