Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip išsirinkti tinkamą spiningą pradedantiesiems?

Spiningavimas yra vienas iš populiariausių ir greičiausių žūklės būdų. Įprastai jis naudojamas plėšrių žuvų gaudymui. Tai gali būti lydekos, upėtakiai, lašišos, ešeriai, šapalai ir panašiai. Visgi, norint pagauti laimikį itin svarbu pasirinkti kokybiškus reikmenis. Spiningo prekės yra ganėtinai įvairios, tačiau esmine priemone čia būtų galima įvardyti būtent spiningą. Patyrę žvejai dažniausiai jau žino, kokie reikmenys jiems yra patys geriausi. Visgi, nemažai problemų renkantis kyla būtent pradedantiesiems. Taigi – kaip pasirinkti tinkamą spiningą? Į kokius aspektus atsižvelgti svarbiausia?

Masalo svoris

Renkantis tinkamą spiningą pirmiausia svarbu atsižvelgti į masalo svorį. Žinoma, tikėtina, kad žūkle užsiimsite itin skirtingomis sąlygomis. Tai reiškia, jog taip pat gaudysite įvairias žuvis. Taigi, geriausia įsigyti kelis skirtingus spiningus, mat vieno universalaus varianto, tinkančio visoms situacijoms, paprasčiausiai nėra.

Spiningo ilgis

Dar vienas svarbus aspektas į kurį pravartu atsižvelgti renkantis – tai spiningo ilgis. Žinoma, šių gausu tikrai įvairių. Tinkamas ilgis priklauso nuo to, kur dažniausiai žvejosite. Ilgesni variantai labiau tinka upėms ir ežerams. Tuomet galima įsigyti spiningą, siekiantį net 3 metrus. Kita vertus, jeigu žvejybos vieta yra apaugusi įvairiais krūmais, verta pasirinkti kiek trumpesnį variantą, pavyzdžiui, 2 metrų.

Spiningo kotas

Renkantis spiningą taip pat svarbu atsižvelgti į jo kotą. Dažniausiai tinkamas variantas priklauso nuo to, kokį masalą naudosite. Pradedantiesiems rekomenduojama pasirinkti meškerykočius, kurių metamas svoris siekia iki 25 gramų. Tai reiškia, jog naudojamas masalas galės būti guminukai, vobleriai, sukriukės.

Į ką dar svarbu atsižvelgti?

Kokybiškas spiningas tikriausiai nebus itin pigus. Taigi, pradedantiesiems pirmiausia reikia nuspręsti, kokį biudžetą gali sau leisti. Visgi, rekomenduojama pasirinkti kiek brangesnį, tačiau išties kokybišką variantą, kuris Jūsų nenuvils ir padės sugauti laimikį. Be to, atsižvelkite į žinomus ir išbandytus gamintojus. Nepamirškite, kad spiningui taip pat reikalinga kokybiška ritė. Pradedantiesiems rekomenduojama pasirinkti neinercinį variantą. Geriausia, jeigu ritė turi bent 2–3 guolius ir stabdį. Be to, atsižvelkite į tai, jog valo būgnas būtų kiek platesnis.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas