Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kremavimas mirusiųjų kultūroje

Kremavimas yra sparčiai populiarėjanti tradicija, kuri laidojimo kultūroje buvo žinoma jau nuo seno. Tokį kremacijos populiarėjimą lemia ne vien poreikis atsigręžti į senąsias tradicijas, bet ir praktiniai aspektai. Kremuoti daug lengviau ir paprasčiau, rūpinamasi aplinkos ekologija, be to, reikia mažiau išlaidų. Toliau skaitydami sužinosite apie kremaciją ir kremavimo paslaugas, kurias teikia specialistai.

Kodėl verta rinktis kremaciją?

Ilgą laiką kremacija buvo nustumta užmarštin. Krikščioniškoji kultūra pastarąjį tūkstantmetį Lietuvoje palaikė kūno laidojimo į žemę apeigas, kai tuo tarpu deginimas buvo žinomas dar pagonybės laikotarpiu. Mūsų laikais, kremacija grįžta gal labiau dėl patogumo ir praktinių aspektų. Gyventojų skaičiui pasaulyje sparčiai augant, nebeužtenka vietos kapinėse. Kremuojant ne tik sutaupoma vietos, bet ir išvengiama kūno irimo žemėje.

Kremacijos ritualai mažai kuo skiriasi nuo įprastų laidojimo ritualų. Skirtumas tas, jog kūnas deginamas, o pelenai sudedami į specialią ritualinę urną. Esant poreikiui, galima laikytis ir krikščioniškų tradicijų pagerbiant deginamus palaikus įprastu būdu. Urnos labai talpios ir gali būti dedamos į bendrą šeimos kapą ar specialias laikymo vietas kapinėse. Galimas platus urnų pasirinkimas skirtingomis kainomis. Urna dažnai kainuoja mažiau, nei karstas.

Visos reikiamos laidojimo ir kremavimo paslaugos

Laidojimo specialistai dirba visą parą, septynias dienas per savaitę, padėdami rasti Jums geriausią sprendimą ir siūlydami reikiamas laidojimo paslaugas. Nutikus nelaimei, galite skambinti bet kuriuo paros metu ir bus surastas geriausias sprendimas.

Pasirinkus kremavimą, pagal poreikį taip pat bus pasirūpinta visomis kitomis būtiniausiomis laidojimo paslaugomis ir atributais. Tai ir šarvojimo salių nuoma, ir karsto bei urnos parinkimas, įvairių ritualinių atributų parinkimas, palaikų transportavimas iki kapinių ir krematoriumo, ir kita.

Kreipkitės visais rūpimais, su kremacija susijusiais klausimais jau dabar ir specialistai viską tinkamai išaiškins. Esant poreikiui, bus pasirūpinta viskuo nuo A iki Z, kad Jums kiltų kuo mažiau organizacinių rūpesčių ir galėtumėte ramiai išlydėti artimąjį.

Daugiau apie kremaciją sužinosite: https://www.sielvartas.lt/kremavimas/

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas