Aktualijos, Naujausi

Atnaujins Žiedo–Ramygalos gatvių žiedinės sankryžos ženklinimą

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos posėdyje svarstyti gyventojų ir juridinių asmenų pateikti pageidavimai bei kiti su eismo saugumu susiję klausimai. Komisijos nariai pritarė prašymams atnaujinti bei įrengti pėsčiųjų perėjas, pastatyti naujus kelio ženklus.

Vienas iš klausimų, kurį teko svarstyti paskutiniame komisijos posėdyje, buvo dėl pėsčiųjų perėjų įrengimo Ukmergėje, prie Gedimino–Ramygalos ir Gedimino–Vasario 16-osios gatvių sankryžų. Nuspręsta pėsčiųjų perėjas Gedimino gatvėje įrengti vykdant „Susisiekimo komunikacijų paskirties statinių – Gedimino gatvės ir Gedimino g. šaligatvių, Ukmergės mieste, rekonstravimo projektą“. Jo rengimą numatyta pradėti dar šiemet.

Į Saugaus eismo komisiją kreipėsi UAB „Jolvita“ direktorius, kuris prašė prie parduotuvės, esančios J. Basanavičiaus g. 3, kelio ženklu „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ (15 min.) su papildoma lentele „Galiojimo laikas darbo dienomis 8–20 h“ pažymėti dvi automobilių stovėjimo vietas. Tačiau komisijos nariai nusprendė, jog minėtoje automobilių stovėjimo aikštelėje geriau būtų pastatyti ženklą „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ (2 h) su papildoma lentele „Galiojimo laikas darbo dienomis 8–17 h“.

Posėdyje sulaukta Želvos seniūnijos seniūno Saulius Rutavičius prašymo Želvos miestelyje, Molėtų gatvėje, įrengi įspėjamuosius kelio ženklus „Krintantys akmenys“. Pasak seniūno, šalia kelio yra statinys, kurio tvora byra ir tai kelia pavojų eismo saugumui. Tam buvo pritarta. Taip pat bus kreipiamasi į pastato savininką su raginimu sutvarkyti tvorą.

Dar vienas svarstytas klausimas – dėl kelio ženklų „Ribota masė“ (12 t) įrengimo Šešuolių seniūnijos keliuose Mėgučiai–Janušiškės, Šešuoliai–Bareišiai, Liaušiai–Mėgučiai. Posėdyje dalyvavo ir Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė. Po svarstymų buvo nuspręsta, jog minėtuose keliuose reikėtų visai uždrausti krovininių automobilių, kurių masė didesnė nei 8 tonos, eismą. Šiuose keliuose bus pastatyti draudžiamieji ženk-lai Nr. 304 „Krovininių automobilių eismas draudžiamas“. Esant šiam ženklui draudžiama važiuoti krovininiais automobiliais ir transporto priemonių junginiais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė yra didesnė kaip 3,5 t arba didesnė už nurodytąją ženkle (šiuo atveju 8 t), taip pat traktoriais ir savaeigėmis mašinomis, išskyrus aptarnaujantįjį transportą.

Saugaus eismo komisija pritarė pirmumo kelio ženklo įrengimui V. Kudirkos skersgatvyje, prie sankryžos su Maironio gatve. Šioje vietoje bus pastatytas kelio ženklas Nr. 203 „Duoti kelią“.

Taip pat nuspręsta Ukmergės miesto Dukstynos sodininkų bendrijos teritorijoje statyti ženklus „Gyvenamoji zona“/„Gyvenamosios zonos pabaiga“.

Svarstant kitus klausimus nutarta atnaujinti Žiedo–Ramygalos gatvių žiedinės sankryžos horizontalųjį ženklinimą. Prie įvažiavimų į šią žiedinę sankryžą atsiras struktūrinio ženklinimo triukšmo juostos. Tai – specialus kelio dangos ženklinimas iš šaltojo plastiko arba termoplasto. Gali būti išilginės struktūrinio ženklinimo triukšmo juostos, įrengiamos išilgai važiuojamosios kelio dalies, žyminčios važiuojamosios dalies kraštą (skirtos perspėti vairuotojus apie išvažiavimą iš eismo juostos), ir skersinės struktūrinio ženklinimo triukšmo juostos, įrengiamos skersai važiuojamosios kelio dalies (skirtos vairuotojo budrumui padidinti ir važiavimo greičiui sumažinti).

Saugaus eismo komisijos nariai posėdyje dar kartą grįžo prie gyventojų prašymo perkelti atliekų konteinerių aikštelę, esančią Dariaus ir Girėno gatvėje, ties „Norfa“ prekybos centru. Neva ji yra arti važiuojamosios kelio dalies ir atnešantys šiukšles žmonės jaučiasi nesaugūs. Tačiau po įvairių diskusijų ir svarstymų šiam prašymui nepritarta.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • matematikas :
    Klausiausi pasisakymu pries rinkimus: isasfaltuota virs 10 km gatviu. paemiau metra, zingsniamati ir matuoju- tikrai yra asfalto, nepilni du kilometrai. matyt as vel kazko nesuprantu...Bet as tikiu ka sako- nejaugi valdzia meluoja rinkejams? Negali buti
  • Xxxx :
    Toj surinks is visu proporcingai busto plotui keliams remontuoti... ...sugalvos kaip apvagint zmones. Biudzeto truksta visiems! Ekonomikos augimas.
  • Ant :
    Pasaulio pabaiga ,nebesugeba padaryti normalaus žiedo. Šie kryngeliai stovės dar 10 metų.
  • Pilietiškas pilietis :
    Kelius su tvarkykite, o ne ženklus dėkite !!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas