Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Nuo sukčių apsaugo budrumas

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Policija gana dažnai gauna pranešimų, kad atvykęs nepažįstamas asmuo (dažniausiai minimas romų tautybės) siūlo įsigyti prekių. Pranešėjui iškvietus policiją, pardavėjas kaip mat pasišalina. Toks nepažįstamojo elgesys patvirtina, kad skubantis dingti žmogus greičiausiai neturi gerų ketinimų.

Analizuojant sukčiavimus pastebima, kad 90 proc. atvejų žmogaus dėmesys patraukiamas pasiūlius kažką įsigyti pigiau ar beveik nemokamai. Tad reikėtų labai gerai įsidėmėti posakį „Nemokamas būna tik sūris pelėkautuose“.

Policija pataria: jei įmanoma, vengti bendrauti su tokiais pardavėjais, kuo greičiau nutraukti kontaktą, nesudaryti su jais sandorių, nesigundyti pirkti ar apžiūrėti prekes.

Būkite budrūs ir atsargūs bendraudami su nepažįstamaisiais, ypač – siūlančiais pigų daiktą. Jei matote, kad romų tautybės asmenys kažką pardavinėja, kvieskite policiją.

Gyventojai, išeidami iš namų, turi nepamišti užrakinti duris. Vyresniems žmonėms taip pat reikėtų paaiškinti, kad sukčiai dažnai prisidengia tiek įvairių tarnybų atstovais, tiek ir nuo karo pabėgusiais asmenimis.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas