Aktualijos, Naujausi

Šventiniu laikotarpiu izoliuota ir Ukmergė

Nijolė STUNDŽIENĖ

Augant užsikrėtusiųjų nuo koronaviruso skaičiui, Lietuvoje iki balandžio 27-osios patęstas karantinas, taip pat per šv. Velykas sugriežtintas judėjimas tarp savivaldybių. Saugant savo ir kitų sveikatą patariama šventinėmis dienomis atsisakyti apsilankymų pas artimuosius, likti namuose, niekur be svarios priežasties nevažiuoti. Ukmergė taip pat izoliuota ir neįsileidžia svečių.

 

Ukmergiškių modelis taikomas visoje šalyje

Nuo penktadienio vakaro šalyje dirba maždaug 3 000 pareigūnų, kurie užtikrina viešąją tvarką. Ukmergės rajono savivaldybės keliuose judėjimas ribojamas kelio ženklais, prie įvažiavimų į miestą įrengti policijos pareigūnų postai. Taip pat virš Ukmergės skraido ir visus pažeidėjus fiksuoja dronai.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, stabdomi tik į Ukmergę atvykstantys asmenys, išvykstančiųjų pareigūnai netikrina.

Pasak direktoriaus, ribojimai netaikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicinos pagalbą. Taip pat draudimai negalioja gyventojams, jei jie vyksta į kitą, nei savo gyvenamąją savivaldybę, nes joje turi nekilnojamojo turto.

D. Varno teigimu, šalyje pasirinktas judėjimo ribojimo modelis, kurį mūsų rajono Ekstremalių situacijų komisija buvo numačiusi tuomet, kai buvo svarstoma, kad Ukmergę gali tekti izoliuoti. „Mūsų pasiūlyti ribojimai šį šventinį savaitgalį taikomi visoje Lietuvoje“, – pridūrė administracijos direktorius.

Jo teigimu, viešąją tvarką Ukmergėje užtikrina rajono Policijos komisariato pareigūnai, kurie iš anksto neatskleidė, kaip vykdys kontrolę, kur išsidėstys patrulių postus.

Administracijos direktorius prašė gyventojų būti sąmoningais, laikytis nurodymų, o atvykstantiems į Ukmergės rajono savivaldybės teritoriją pateikti dokumentus, įrodančius registraciją, turimą nekilnojamąjį turtą ir pan.

„Turėkite numatytas išimtis pagrindžiančius dokumentus – popierinius arba elektroninius. Jei jų nepateiksite, teks ilgiau bendrauti su pareigūnais ir įrodyti, kad tikrai turite teisę įvažiuoti į Ukmergę ar kitą savivaldybę“, – aiškino D. Varnas.

Savo veiksmų iš anksto neatskleidė

Penktadienį kalbintas Vilniaus apskrities VPK Ukmergės policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus patvirtino, kad pareigūnai kontroliuos tik patekimą į miestą. Pasak viršininko, nors yra parengtas postų išsidėstymo žemėlapis, jis visuomenei nepateiktas.

„Išplatinus šią informaciją žmonės gali ieškoti būdų, kaip aplenkti kontroliuojamas vietas“, – paaiškino policijos pareigūnas. Ir pridūrė, jog siekiant apriboti judėjimą, prie įvažiavimų į miestą iki balandžio 13 dienos 20 valandos policija budės visą parą.

Policijos pareigūnams viešąją tvarką ir žmonių saugumą padeda užtikrinti savivaldybių, policijos rėmėjų, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai. Kartu dirba ir karo policija bei Šaulių sąjungos nariai.

Taip pat policijos pareigūnai šiomis dienomis dalina medicinines kaukes, kurių dėvėjimas nuo penktadienio privalomas. Veido apsaugos priemones rajono Policijos komisariatas gavo iš savivaldybės. Pirmiausia, pasak V. Butkaus, kaukėmis bus aprūpinti vyresnio amžiaus žmonės.

Rajone daugėja ir sveikstančiųjų

Balandžio 10 dienos duomenimis, Lietuvoje buvo registruota per tūkstantį kovonavirusu COVID-19 užsikrėtusių žmonių. Penktadienį jau patvirtintos 22 koronaviruso sukeltos mirtys.

Ukmergėje kovonavirusas iš viso nustatytas 86 asmenims, tarp kurių – 36 medikai ir vienas Ukmergės ligoninės administracijos darbuotojas. Dėl COVID-19 infekcijos mirė 6 ukmergiškiai.

Lietuvoje iš viso nuo šio viruso pasveiko 13 žmonių, tarp kurių ir du mūsų rajono medikai.

Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus D. Varno pateiktais duomenimis, netrukus pasveikusiųjų gretas turėtų papildyti ir trečias ukmergiškis.

„Tarp sergančiųjų sunkių ligonių nėra. Penktadienį Santaros klinikose buvo gydoma tik viena Ukmergės ligoninės slaugytoja, kiti įstaigos medikai išleisti saviizoliacijai į namus“, – pasidžiaugė D. Varnas.

Ukmergės mobiliajame patikros punkte nuo kovo 30 dienos iš viso jau patikrinti 475 asmenys. Per dieną vidutiniškai atliekama po 40 testų. Patikrinti visi policijos bei socialiniai darbuotojai, buvę Ukmergės ligoninės pacientai, taip pat turėję kontaktų su sergančiaisiais. Po šv. Velykų Ukmergėje veikiantis mobilusis patikros punktas bus susietas su karštąja koronaviruso linija 1808.

Balandžio 12–13 dienomis patikros punktas nedirbs.

Autorės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nejaugi :
    Uždarėt miesta,bet pro Vienybės sodus eismas lyg auįomagistralė būtų,kodėl nępasirupinta pilnu miesto uždarymu?Kodėl palikit kitų miestų gyventojams šnerkšti Vienybės sodus?Kuom mes kitokie ,likome neapsaugot?Tikiiu kad miesto valdžia pasirūpins mūsų kelio dezinfekcija,būtų labai malonu nors už yiek,jei mes nebuvom įdomus per šventes 😥
  • A :
    Tik viena nuotrauka? Tai is dronu idekit nors viena.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas