Dauguma šventės dalyvių buvo pasipuošę tautiniais drabužiais.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

„Lietuva – mano širdyje“

Vilma BELAPETRAVIČIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė ir užimtumo specialistė

Po Lietuvą skrajojanti poezijos paukštė tradiciškai jau daugiau nei 20 metų užsuka ir į Jasiuliškių socialinės globos namus. Ši šventė gyventojų labai laukiama.

Renginyje, paskendusiame žiedų jūroje, savo eiles skaitė ukmergiškiai kūrėjai Genoefa Povilavičienė, Albinas Kuliešis, kuris bibliotekai padovanojo kraštiečio, dabar Anykščiuose gyvenančio Algirdo Ražinsko knygą „Saulėkalnis“. Stasė Kairytė-Čirbienė ne tik skaitė sukurtas eiles, bet ir bibliotekai padovanojo savo rinktinės „Tėvo sode baltam…“ tris knygeles. Eiles mamai skyrė Vidiškių pagrindinės mokyklos pirmokė Jūratė Grinevičiūtė. Savo kūrybą dovanojo ir socialinė darbuotoja Regina Mulevičienė.

Renginio dalyviams koncertavo Jasiuliškių socialinės globos namų moterų darbuotojų (dar neturinčių ansamblio pavadinimo) ir „Melodijos“ ansambliai, vadovaujami meno vadovės Daivos Šermukšnienės. Klausėmės Eglės Staniūnaitės atliekamo romanso „Prisipažink“, pagal G. Povilavičienės žodžius. Skambėjo Vidiškių kultūros centro ansamblio „Volungė“ atliekamos dainos. Pirmą kartą išgirdome dambrelio skambesį, kai grojo viešnia iš Ukmergės Kristina Darulienė. Ji visus supažindino su šiuo instrumentu, papasakojo trumpą istoriją ir apibūdino veikimo principą.

Svečius ir visus susirinkusius pasveikino globos namų direktorius Vilius Petrauskas, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė, direktorės pavaduotoja Virginija Tylienė ir Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Dalia Kaselytė.

Šie metai paskelbti lietuvių kalbos ir tautinio kostiumo metais, tad savo šventę ir skyrėme Lietuvai, lietuviškam žodžiui, lietuviško paveldo puoselėjimui. Vidiškių kultūros centro direktorė Janė Giedraitienė ta proga pristatė aukštaitišką tautinį kostiumą, kurį pademonstravo socialinė darbuotoja Inga Četrauskienė. Tautiniais kostiumais buvo pasipuošę daugelis renginio dalyvių.

Bibliotekoje surengta ir eksponuojama J. Giedraitienės ir Reginos Stasiūnienės darbelių paroda „Mano spintoje tautinis kostiumas“. Tai – riešinės, tautinės juostos, galvos apdangalai.

Pabaigoje visi sudainavome dainą „Mes Lietuvoj“, o aptarti šventės, padiskutuoti prie arbatos puodelio visus pakvietėme į savo kaimišką seklyčią.

Globos namų gyventojai labai myli poezijos žodį ir laukia šios šventės, o kad ji būtų graži, įdomi, nenuobodi, reikia įdėti daug darbo ir išmonės. Vienas nieko negali, todėl džiaugiuosi savo pagalbininkais ir jiems labai dėkoju. J. Čekauskaitė surinko didelį pluoštą nuotraukų, kuriose – vaizdžios Lietuvos vietovės, kur mes kažkada ekskursijų metu lankėmės. Fotografijos buvo demonstruojamos dideliame ekrane. Vitalija Žvinienė visus dalyvius papuošė trispalviais dobilo lapeliais, pagamintais iš veltinio. Su naujomis idėjomis vėl lauksime kitų metų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas