Aktualijos, Naujausi

Paštomatus papuošė vilko su mergina iliustracija

Evelina PAŠKOVSKYTĖ

Vilniaus universiteto studentė

 

Tris Ukmergėje esančius LP EXPRESS paštomatus papuošė vilko su mergina iliustracija. Šiuos gyventojų išrinktus miesto simbolius meno kūriniais pavertė dizaino studijos „Gyva Grafika“ komanda.

Vasarą LP EXPRESS paštomatų tinklas Ukmergės ir dar septynių šalies miestų gyventojus kvietė dalyvauti internetiniame balsavime ir patiems siūlyti bei rinkti miesto simbolį, kuris su juo glaudžiai siejasi ir taikliausiai jį apibūdina.

Ukmergiškiai daugiausia balsų atidavė vilko su mergina iliustracijai. Pasak legendos, kadaise apylinkės miškuose gyveno žynė, kurią žmonės vadino Vilkmerge. Kartą ten medžiojo Tautvilas (kunigaikščio Dausprungo sūnus), kuriam pasibaigė strėlės. Tuo metu jį užpuolė vilkai, nuo kurių jo gyvybę išgelbėjo toji žynė, sutramdžiusi plėšrius žvėris. Būtent merginos garbei Dausprungas pastatė pilį ir pavadino Vilkmerge. Iš to ir kildinamas miesto vardas.

Kaip teigia organizatoriai, iniciatyva rinkti miestų simbolius atskleidė ne tik gyventojų išradingumą, bet ir pačių Lietuvos miestų įvairovę, netikėtus jų veidus.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas