Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip vyksta elektromobilio įkrovimo stotelės įrengimas?

Per praėjusius metus, VšĮ „Regitra“ duomenimis, Lietuvoje atsirado  maždaug 5–6 tūkstančiai naujų elektromobilių. Augantys jų skaičiai didina susidomėjimą ir įkrovimo stotelėmis. Ir nors dauguma jau žino, kaip įkrauti tokį automobilį, kiek laiko trunka įkrovimas ar kiek tai kainuotų, mažai kas nutuokia, nuo ko pradėti įkrovimo stotelės įrengimo procesą. Jeigu galvojate apie namo pirkimą, statybas ar renovaciją, pats laikas pagalvoti ir apie elektromobilio įkrovimo stotelės įrengimą, tiesa?

Tad aptariame, kokia yra įkrovimo stotelės kaina, kaip vyksta įrengimo procesas, kiek viskas trunka, ir kitus svarbiausius klausimus.

Visų pirma – pasirinkite tinkamą įkrovimo stotelę

Pirmiausia – jūsų rankose yra pasirinkimo laisvė. Aišku, geriausia yra pasikonsultuoti su tai išmanančiais specialistais bei gauti jų rekomendacijas, tačiau ir jūs patys galite priimti geriausią sprendimą dėl įkrovimo stotelės įsigijimo. Įvertinkite savo elektromobilio baterijos talpą (kWh), vidinio įkroviklio galingumą bei elektros įvado namuose galią. Pastarąjį įmanoma ir pakeisti, tačiau kartais tai nėra būtina.

Stotelės skiriasi keliais elementais: galia (vienfazė arba trifazė), komplektacija, garantija bei kaina. Pastaroji priklauso nuo pardavėjo, tad pateikite užklausą, kad gautumėte individualizuotas rekomendacijas.

Kai jau žinote jums reikalingos stotelės tipą, rangos darbų kainą, galite kreiptis į ENA dėl paramos gavimo (jeigu yra aktyvus kvietimas). Tiesa, patikimi įrengimo partneriai padės tam pasiruošti.

Antras žingsnis – objekto vertinimas

Nors specialistai gali įrengti stotelę ten, kur jūs norite, tačiau atvykus į objektą jie galės įvertinti situaciją ir pateikti konkrečius pasiūlymus. Idealiausia vieta stotelei bus arti elektros skydinės. Taip pat prie įkrovimo stotelės turėtų būti patogus privažiavimas, kad būtų galima manevruoti bei patogiai įlipti ir išlipti iš transporto priemonės.

Planuojantiems turėti ne vieną, o du ar net daugiau elektromobilių, verta pamąstyti apie plėtrą ateityje. Atvykęs specialistas galės patarti ir rekomenduoti dėl galimų sprendimų ir galimybių.

Trečias žingsnis – detalių derinimas bei pasiruošimas darbui

Profesionalūs paslaugų teikėjai po objekto vertinimo pasiūlys sudaryti sutartį bei padės pasiruošimo darbams. Šiame etape jau žinosite galutinę projekto kainą bei galėsite priimti sprendimą.

Jeigu stotelę planuojate įsigyti išsimokėtinai, šiame etape reikės kreiptis į finansavimo partnerius dėl finansavimo patvirtinimo. Paprastai šis etapas užima 1–4 darbo dienas.

Štai ir viskas – prasideda įrengimas

Sudarius sutartį ir sumokėjus avansinę įmoką pereinama prie įrengimo. Į jūsų objektą, sutartu laiku atvyksta specialistas, kuris atlieka montavimo darbus. Šio etapo trukmė gali būti labai įvairi, tačiau paprastai užtrunka vos 1–2 darbo dienas. Sumontavus įkrovimo stotelę jums bus suteikta 5 metų trukmės garantiją rangos darbams.

Svarbu paminėti, kad kiekvienas tiekėjas gali turėti kiek kitokius procesus, tad su jais reikėtų susipažinti jų interneto puslapyje. Puikus pavyzdys – elektrum.lt, kur informacija pateikiama infografike.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas