Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Dažniausiai daromos augintinio mitybos priežiūros klaidos

Galime sakyti, kad per didelė meilė gyvūnui irgi sukelia žalą. Apie ką mes? Apie netinkamą mitybą. Juk taip sunku valgyti traškučius, kai į jus žiūri alkanos šuns akys. Tiksliau, jis nėra alkanas, tačiau tikrai mielai pasimėgautų tokiu maistu, kurį valgo jo geriausias draugas – šeimininkas.

Visgi, tinkama gyvūno mityba prisideda prie sveiko gyvenimo būdo. Dėl to svarbu, kad kasdien patiekiamas maistas gyvūnams būtų tik pačios geriausios rūšies, taip pat pritaikytas konkretaus augintinio poreikiams. Juk vienų skrandis yra lepensis, kiti – netoleruoja kelių baltymų vienu metu ir t.t. Platų skirtingų maistelių pasirinkimą galite rasti drvet.lt prekybos vietoje.

Bene dažniausiai daroma augintinių mitybos klaida yra noras juo palepinti naminiu maistu. Galima išgirsti labai daug nuomonių apie tokius produktus kaip žuvis, varškė, kiaušiniai… Kai kurie augintiniai nėra lepūs ir kartais juos galima nudžiuginti tokiu naminiu maisteliu. Tačiau žiūrėkite – kaip reaguoja organizmas. Taip pat atminkite, kad galima palepinti štai tokiu minimu, o ne traškučiais arba saldainiais, kurie Jūsų augintiniui net gali būti nuodingi.

Taip pat nereikia išradinėti dviračio, tai yra, maitinti gyvūnus kuo paprastesniu, aiškesniu maistu. Dažnas augina labai įmantrios meilės šunis, kates, tad jiems taip pat nori kombinuoti labai įvairų maistą. Vėlgi, iš didelės meilės, kadangi taip stengiasi lepinti mažuosius savo draugus. Tačiau to nereikėtų daryti. Veterinarai teigia, kad geriausia rasti Jūsų augintiniui labiausiai tinkamą maistą: konservai + sausas ėdalas. Juos visada ir maitinti augintinį. Kartais galima palepinti skanukais.

Ne ką mažiau svarbu atsakingai ieškoti konservų bei sauso ėdalo, kuris turi sudaryti svarbiausią gyvūno mitybos raciono dalį. Svarbiausia taisyklė – pirkti patikimose prekybos vietose, kurios siūlo gaminius legaliai. Taip pat – tartis su veterinaru, kuris gali patikrinti – kokia maisto sudėtis geriausiai atitinka Jūsų augintinio skrandžio poreikius. Galiausiai, rinktis ultra premium kokybės maistą. Ne veltui maistelis yra klasifikuojamas pagal kokybės standartus. Viename tikrai daugiau mėsos nei kitame, galiausiai, kinta ir pačios mėsos tipas bei kokybė. Norite palepinti savo šunį arba katė? Tokiu atveju kasdien maitinkite jį subalansuotu, aukščiausius kokybės jam skirtu maistu.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas