Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Apie naujas sukčiavimo schemas

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Pastaruoju metu padaugėjo sukčiavimų suklastotomis sąskaitomis faktūromis. Todėl labai svarbu, kad žmonės žinotų, kaip tai vyksta.

Tai – sukčiavimo būdas, kuomet apgavikai elektroniniu paštu siunčia sąskaitas faktūras su įvairaus dydžio sumomis tikėdamiesi, jog atsiras naivių žmonių ir jiems perves nurodytas sumas. Tokias sąskaitas už paslaugas arba prekes, kurių niekas nei užsisakė, nei pirko, gali gauti ir fiziniai, ir juridiniai asmenys. Reikia nepamiršti, kad sukčiai naudojasi banko sąskaitomis įvairiuose bankuose.

Kaip apsisaugoti? Būti atidiems ir tikrinti gaunamų sąskaitų faktūrų turinį. Jei elektroninio laiško siuntėjas nežinomas, nereikėtų laiško atidaryti, nes jame gali būti kenkėjiškų programų. Tokią korespondenciją patariama ištrinti. Gavusieji įtartiną el. laišką į savo darbinę pašto dėžutę apie jį turėtų pranešti informacines technologijas išmanantiems kolegoms.

Jei sąskaitose faktūrose naudojamas konkrečios įmonės pavadinimas, reikėtų tą įmonę apie tai informuoti, siuntėjui neatsakyti, taip pat apie tai pranešti policijai. Jei vis tik nutiktų, kad žmonės sukčiui pervestų pinigus, pirmiausia reikia susisiekti su banku ir jį informuoti.

Apie šias sukčiavimo schemas vertėtų papasakokite artimiems žmonėms, kad jie žinotų ir apsisaugotų nuo panašių situacijų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas