Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Savivaldybės taryba patvirtino rekordinį rajono biudžetą

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Penktadienį, vasario 18-ąją vyko eilinis, jau trečias šiais metais, rajono Savivaldybės tarybos posėdis. Nuotoliniu būdu surengtame posėdyje dalyvavo 24 nariai. Angelė Jokubynienė nebuvo prisijungusi dėl ligos.

Posėdyje patvirtintoje darbotvarkėje buvo 15 klausimų, jie visi apsvarstyti ir priimti sprendimai. Taip pat pateiktos trys informacijos.

Pagrindinis ir svarbiausias posėdžio klausimas  „Dėl Ukmergės rajono savivaldybės 2022 m. biudžeto patvirtinimo“. Pateikdamas jį posėdžiui rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas pažymėjo, jog pateiktu sprendimo projektu siūloma patvirtinti rekordinį Ukmergės rajono savivaldybės 2022 m. biudžetą – 53 838,906 tūkst. Eur pajamų ir 53 817,206 tūkst. Eur asignavimų išlaidoms. Šiais metais pajamos viršija asignavimus išlaidoms 21,7 tūkst. Eur. Meras informavo, jog šis klausimas buvo svarstytas visuose komitetuose, sprendimo projektui pritarta.

Pagal nustatytą tvarką pristatyti parengtą biudžeto projektą žodis buvo suteiktas Savivaldybės tarybos Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkui Kęstučiui Zinkevičiui. Trumpai informavęs apie 2022 m. biudžeto projektą, politikas pateikė naują siūlymą – iš būsimų pajamų 480 tūkst. Eur skirti vadinamojo karinio miestelio gatvių, įvažiavimų ir kiemų sutvarkymui. Pasak K. Zinkevičiaus, šiuos darbus buvo planuota atlikti 2021 metais, tačiau tai nebuvo padaryta. Numačius būsimiems remontams lėšas, darbai galėtų netrukus prasidėti ir iki metų pabaigos būtų baigti.

Posėdyje ekspromtu pateiktas K. Zinkevičiaus siūlymas pritarimo nesulaukė.

Pirmasis į šį Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininko siūlymą reagavo meras. Jis teigė, jog posėdyje, kuriame svarstomas biudžeto priėmimas, jokie siūlymai negali būti priimami.

„Tai reikėjo padaryti prieš Tarybos posėdį, kai biudžeto projektas buvo svarstomas komitetuose. Pateikus bet kokį siūlymą jis turi būti išdiskutuotas ir tik tuomet teikiamas Tarybai“, – sakė R. Janickas ir ekspromtu pateiktą siūlymą pavadino Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininko neatsakingumu.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas paaiškino, jog vadinamajame kariniame miestelyje pradėti kiemų tvarkymo darbus kol kas per anksti – du šiame kvartale esantys daugiabučiai dar laukia renovacijos.

„Kas liks iš naujo asfalto, kai bus pradėti renovuoti daugiabučiai? Projektas yra paruoštas ir turime sulaukti tinkamiausio meto jam pradėti“, – pastebėjo D. Varnas.

Į diskusiją įsijungęs Tarybos narys Arūnas Dudėnas teigė, jog Savivaldybės taryba be diskusijų negali priimti ekspromtu pateikto siūlymo paskirti pusę milijono eurų. Politiko teigimu, pinigų poreikis yra didelis ir būtina atsakingai spręsti, kam juos panaudoti.

Apibendrindamas Tarybos narių išsakytas mintis meras pasiūlė „negriauti“ atsakingai ir ilgai dirbant parengto biudžeto projekto – jį patvirtinti, o vėliau atsiradusias lėšas, jei taip nutiks, paskirti tam, kam labiausiai reikia.

K. Zinklevičius savo siūlymo neatsiėmė, jis tik patikslino, jog siūlymą pateikė ne kaip Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkas, o kaip eilinis Tarybos narys.

Posėdyje 22 Tarybos nariams balsuojant už pateiktą sprendimo projektą „Dėl Ukmergės rajono savivaldybės 2022 m. biudžeto patvirtinimo“, jis buvo priimtas.

Taip pat nuspręsta leisti savivaldybės administracijos direktoriui: savivaldybės iždo sąskaitoje esančias laikinai laisvas biudžeto lėšas grąžintinai naudoti bendrai su Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšomis vykdomiems projektams finansuoti; savivaldybės administracijai investicijų projektų vykdymui skirtas skolintas lėšas perskirstyti tarp projektų, neviršijant bendros skolintų lėšų sumos; paskirstyti Mokytojų profesijos prestižo didinimo programoje kelionės į darbą išlaidų kompensavimui numatytas lėšas švietimo įstaigoms; paskirstyti Užimtumo didinimo programos lėšas programos vykdytojams. Pavesti savivaldybės biudžeto asignavimų valdytojams, sudarant 2022 m. išlaidų sąmatas, numatyti reikiamus asignavimus esamoms 2022 m. sausio 1 d. skoloms už suteiktas paslaugas, atliktus darbus ir įsigytas prekes padengti. Nustatyti, kad savivaldybės biudžeto asignavimų valdytojai tvirtina jų vadovaujamos biudžetinės įstaigos ar pavaldžių įstaigų ir kitų subjektų programų sąmatas pagal ekonominės klasifikacijos straipsnius, neviršydami šioms programoms skirtų bendrųjų asignavimų išlaidoms, iš jų darbo užmokesčiui, sumų.

Sprendimo aiškinamajame rašte pažymėta, kad savivaldybės biudžete atskiru priedu tvirtinamas 4 221,0 tūkst. Eur nepanaudotos 2021 m. savivaldybės biudžeto pajamų dalies paskirstymas. Šios lėšos bus naudojamos tikslinėms programoms vykdyti (savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiajai programai, atliekų tvarkymo sistemos veiklai užtikrinti), projektams, finansuojamiems iš Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšų finansuoti, socialinės paramos, viešosios infrastruktūros plėtros ir kitoms priemonėms finansuoti. 2021 m. Savivaldybės tarybai patvirtinus viešosios infrastruktūros plėtros įmokų dydžius, į savivaldybės biudžetą buvo gauta 62,6 tūkst. Eur, kurie šįmet bus skirti tvarkoje numatytoms priemonėms finansuoti. Investicijų projektų vykdymui planuojama pasiskolinti 1 473,0 tūkst. Eur. Iš viso savivaldybės biudžeto išlaidoms 2022 m. planuojama skirti 59 532,906 tūkst. Eur.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Xxxx :
    6 ar 5 palatos pacientai ...
  • nu nu :
    pofik keliai...uz tai paziurekit koki povandenini dviraciu taka varnas pastate pacioje sventojoje :) dar ir elektros skydine pastate...vandenyje.... o jus apie kazkokius kiemus,kelius...ex jus...nieko nesuprantat visai :)
  • Ona :
    nu jo dabar pinigus rinks uz kiemu tvarkyma is gyvnetoju .... savininkais visi tapsite kiemu! nu nu. Valstybine zeme, o pinigus is zmoniu rinksit?
  • Ačiū! :
    Pagarba Kęstuti!
  • O.k. :
    O kur musu visazine balciuniene? Jai viskas gerai su biudzetu? Ar ziniu truksta pastebet biudzeto trukumus?tik replikuoti sugeba? Ar dolia is to gauna? Saunuolis Zinkevicius!!!! Kiek dar visko nuslepta? Mikelienei turbut neidomu t.p.
  • Pasakele grazi :
    Pagarba Zinkeviciui, rado puse milijono, kuriuos meras paslėpė dirbtinai mažindamas pajamas, kitiems tarybos nariams tas netrukdė pritarti biudžetui
  • biudzetas :
    o jei suplanuoti kokybiškus gyventojams reikalingus rekordinius darbus?
  • //// :
    Kisenes dar ne-pilnos!?!?!????
  • Kazkoks :
    Kelius sutvarkykit!!!! Nebeimanoma jau!!! Po jusu valdymo liks tiks griuvesiai!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas