„Carito“ atstovai bei jų pagalbininkai dirbo „Iki“ parduotuvėse.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergėje aukojančiųjų nei padaugėjo, nei sumažėjo

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Savaitgalį vykusioje rudeninėje, 35-ąjį kartą vykusioje „Maisto banko“ akcijoje Lietuvos žmonės paaukojo 244 993 vienetus maisto produktų, kurių vertė daugiau nei 368 tūkstančiai eurų. Į akciją įsijungė ir ukmergiškiai, nupirkę maisto už 4 667 Eur.

Ukmergėje „Maisto banko“ akcijoje dalyvavo šešios parduotuvės: „Maxima XX“, esanti Žiedo gatvėje, „Maxima X“, veikianti Antakalnio gatvėje, bei „Maxima X“ Anykščių gatvėje, dvi „Iki“ parduotuvės, esančios Vienuolyno ir Vilniaus gatvėse, bei prekybos centras „Lidl“ Vytauto gatvėje.

Paramą savo globojamiems žmonėms rinko trys nevyriausybinės organizacijos – Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga, Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija bei Šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijos „Caritas“.

Daugiausiai maisto produktų – 1 437 vienetus – surinko Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga, kurios nariai dirbo „Maxima“ parduotuvėse, esančiose Žiedo ir Anykščių gatvėse. Šiai nevyriausybinei organizacijai talkino 46 savanoriai. Akcijos metu sulaukta 480 aukotojų, kurie nupirko produktų už 2 116 eurų.

Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos nariai bei jiems talkinę 25 savanoriai suriko 993 vienetus produktų, kurių vertė – 1 493 eurai, sulaukė 353 aukotojų. Organizacija dirbo parduotuvėse „Lidl“ ir „Maxima X“, esančiose Vytauto ir Antakalnio gatvėse.

Šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijos „Caritas“ atstovai sulaukė 691 vieneto maisto produktų, kurių vertė – 1 056 Eur. Geradariai paaukojo 215 kartų. „Caritui“ akcijoje talkino 25 savanoriai, kurie dirbo „Iki“ parduotuvėse, esančiose Vienuolyno ir Vilniaus gatvėse.

Kaip skelbiama labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ išplatintame pranešime, tradiciškai daugiausiai aukota makaronų, taip pat ženkliai išaugo mėsos bei žuvies konservų, aliejaus aukojimų skaičius. Akcijos organizatoriai džiaugiasi, kad šiais metais prie „Maisto banko“ akcijos vairo stojo net 6 685 savanoriai ir tai yra rekordinis pagalbininkų skaičius lyginant trejus paskutinius metus.

„Simboliška ir jautru, kad Pasaulinę maisto dieną, spalio 16-ąją, Lietuva sutiko padariusi gerą darbą – ištiesusi pagalbos ranką sunkiau gyvenantiems žmonėms, būtent toks ir buvo šios dienos minėjimo tikslas“, – džiaugėsi labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ vadovas Simonas Gurevičius. Pasak jo, visuomenė ne tik nelieka abejinga skurdui, tačiau ir labiau girdi nevyriausybines organizacijas.

„Siekdami sudaryti kuo labiau subalansuotą paramos krepšelį, šį kartą į žmones kreipėmės prašydami pagal galimybes aukoti baltymais turtingo maisto – mėsos ar žuvies konservų. Lyginant su ankstesniais metais, šių produktų skaičius tikrai išaugo, o tai reiškia, kad žmonės išgirdo mūsų prašymą“, – teigė S. Gurevičius.

Šioje „Maisto banko“ akcijoje daugiausiai aukojo Plungės, Švenčionių, Radviliškio, Marijampolės, Tauragės, Švenčionėlių, Kelmės, Mažeikių, Kretingos, Vilkaviškio, Zarasų gyventojai. Lyginant su praėjusių metų akcija, šiuose miestuose surinkta 20-30 procentų produktų daugiau. Labiausiai į akciją įsitraukė Kėdainių ir Utenos žmonės, skaičiuojama, kad aukojo kas dešimtas šių miestų gyventojas. Augo ir vidutinio paramos krepšelio vertė, šiais metais ji sudarė 4,72 Eur.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Komunikacijos vadovė Milda Petronytė, lyginant praėjusius ir užpraėjusius metus, Ukmergės rezultatai labai panašūs.

„Buvo akcijų, kai ukmergiškiai aukojo šiek tiek daugiau, pasitaikė, kai aukojo mažiau. Lyginant miesto gyventojų skaičių ir paaukojimų skaičių, rezultatai taip pat atitinka akcijos vidurkį. Panašiai aukota Telšiuose, Kretingoje, Jonavoje“, – komentavo M. Petronytė.

„Maisto banko“ akcija vyko 71 Lietuvos vietovėje, 367 parduotuvėse, akcijoje dalyvavo 276 skirtingos, nepasiturinčius globojančios organizacijos. Planuojama, kad suaukoti maisto produktai visose organizacijose stokojantiems bus išdalinti iki Kalėdų.

Šiuo metu „Maisto bankas“ visoje Lietuvoje remia daugiau nei 230 tūkstančių žmonių. Pavasarį vykusioje akcijoje suaukotais maisto produktais buvo aprūpinti 29 836 žmonės, todėl visi dar galintys prisidėti raginami skambinti ir aukoti lėšų trumpaisiais numeriais 1343 (auka 5 eurai) ir 1413 (auka 10 eurų).

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    Cia pabegeliams. Toj ju bus pilna. Butina jiems padeti. Ten karas. Mes visiems padedam.
  • (⁠☞⁠ ͡⁠°⁠ ͜⁠ʖ⁠ ͡⁠°⁠)⁠☞ :
    Verčiau valdžia pakeltų pensijas o verslas - pakeltų atlyginimus o ne kainas. Pakelis makaronų skurdo problemos neišspręs. Žmogus valgyti nori kasdien. Valdžiai turėtų būti gėda,kad kelis dešimtmečius esant ES nariais - Lietuvos žmonės vis dar skursta. Ypač pensininkai ir neįgalieji.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas