M. Šilobrit įgyvendino savo sumanymą – įrengė šaudyklą.

Aktualijos, Naujausi

Kviečia pašaudyti iš pneumatinių ginklų į pramoginius taikinius

Nijolė STUNDŽIENĖ

Jaunimo laisvalaikio centro patalpų rūsyje prieš kelis mėnesius atidaryta šaudykla. Nors „Bunkeris Tiras“ duris atvėrė visai neseniai, jau yra gana populiarus. Išbandyti akies taiklumą čia mielai renkasi jaunimas nuo 18 metų, ateina tėveliai su vaikais, švenčiami gimtadieniai, vyksta kiti renginiai.

„Bunkerio Tiro“ įkūrėjas 40-metis Marekas Šilobrit atviravo, jog seniai puoselėjo idėją Ukmergėje atidaryti šaudyklą.

„Aš jaunystėje 10 metų buvau krašto apsaugos savanoriu, todėl pažįstu ginklus, moku jais naudotis“, – sakė Marekas. Ir pridūrė, jog ši mintis vėl sustiprėjo, kai po emigracijos Norvegijoje prieš pusantrų metų jis grįžo į gimtinę. Aktyviai nuo jaunystės įvairiose veiklose dalyvavęs ukmergiškis nenorėjo apsiriboti tik darbu ir pasyviu poilsiu.

„Turėjau įsigijęs keletą pneumatinių ginklų, kurių sviedinio kinetinė energija iki 7,5 džaulių, jie priskiriami D kategorijos ginklams ir parduodami nuo 18 metų be papildomų leidimų. Laisvalaikiu mes su sūnumi mėgdavome pašaudyti. O aš vis dažniau savo artimiesiems prasitardavau apie šaudyklą…“ – kalbėjo Marekas. Anot ukmergiškio, vieni vyrai savo hobiu vadina žvejybą, kiti medžioklę, o jis mėgsta šaudyti.

Įgyvendinti sumanymą nuolat skatino ir žmona. Būtent ji sutuoktinį ragino veikti ir dėl patalpų, kurių jau seniai buvo žvalgomasi, patarė kreipsis į Jaunimo laisvalaikio centro direktorę.

Taip M. Šilobrit išsinuomojo rūsyje buvusias laisvas patalpas. Jas apipavidalino pats, pasitelkdamas fantaziją ir išmonę. Teko izoliuoti šiluminius vamzdžius, sienas padengti maskuojančiais kamufliažiniais tinklais, įkomponuoti Vyčio vėliavą bei karinę atributiką, pastatyti pramoginius taikinius…

„Kadangi Jaunimo laisvalaikio centro pastato rūsyje yra įrengta slėptuvė, mes taip pat pasivadinome bunkeriu. Įėjimas į šaudyklą yra iš kiemo pusės“, – apsilankyti kvietė Marekas.

Tiras veikia Jaunimo laisvalaikio centro pastato rūsyje.

Šaudykla veikia visomis dienomis, išskyrus pirmadienį ir sekmadienį, nuo 17 iki 20 valandos. Tačiau nuo Naujųjų metų M. Šilobrit ketina keisti darbo laiką.

„Daugiausia klientų sulaukiu savaitgaliais, – pastebėjimais dalijosi pašnekovas. – Tėvai šeštadieniais būna laisvesni ir palydi savo vaikus į šaudyklą. Pastaruoju metu padaugėjo ir rezervacijų – suaugusieji čia organizuoja 12–14 metų paaugliams gimtadienius, atsineša vaišių. Todėl ateityje tiras dirbs tik savaitgaliais.“

Šiuo metu užsukusieji į „Bunkerį Tirą“ išbandyti gali automatinį „Beretta“ markės ginklą, pistoletą „Walter“ ir „Laukinių Vakarų“ TV vesternuose daugelio matyto šautuvo kopiją. Į šiuos ginklus, kad nereikėtų jų užtaisinėti, dedami specialūs angliarūgštės balionėliai. Netrukus šaudyklos arsenalas turėtų pasipildyti mechaniniais ginklais, užtaisomais nuleidžiant vamzdį. Laukiama ir amerikietiško Kolto M4 kopijos bei dar vieno įdomaus šautuvo.

Pasak M. Šilobrit, šaudyklos lankytojai ginklus renkasi patys. Iš pradžių visi išklauso instruktažą, atvykusieji pamokomi nusitaikyti, dėl saugumo išduodami akiniai.

Tiro įkūrėjas pastebėjo, jog artėjant šventėms, padaugėjo ir klientų. Vieni čia ateina dėl smalsumo, kiti nori apžiūrėti esamus ginklus ir juos išbandyti, treti užsuka norėdami įsigyti dovanų kuponų.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Elijus :
    antanai nebuk toks susiraukelis
  • Geras :
    o kur tas Jaunimo centras taip ir neparašyta
  • Antanui :
    Antanai, Ukmergėje galima pasivaiksčioti po parką, dalyvauti kultūriniuose renginuose, sportuoti, šokti, kavinėje pasivaišinti kava. Taigi, pramogų pakanka, reikia tik pozityvaus požiūrio.
  • Antanas :
    Kas belieka Ukmergėj.,tik šaudyti

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas