Atostogaujantys vaikai ant popieriaus kūrė istorijas apie pasakų herojus.

Aktualijos, Naujausi

Bibliotekoje – dailės edukacija vaikams

Ugnė ALEKNAVIČIŪTĖ
Vilniaus universiteto studentė

Ukmergės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje vyko tapybos edukacija vaikams, kurią vedė vyresnioji bibliotekininkė edukacinei bei projektinei veiklai, dailininkė Kristina Darulienė.
Rugpjūtį vykęs renginys sukvietė vasarojančius vaikus atskleisti kūrybinį talentą remiantis pamėgtais knygų veikėjais – Troliais Mumiais, Naminukais, Kake Make bei kitais pasakų herojais.
Edukacijos pradžioje mažieji išsikirpo norimą herojų, figūrą perkėlė ant balto popieriaus lapo ir kūrė istoriją – kaip tas veikėjas papuolė į džiungles. Dailininkė vaikus mokė maišyti spalvas ir išgauti norimus atspalvius. Taip pat ji papasakojo, kokie gyvūnai veisiasi, kokie medžiai auga džiung-lių tankmėje.
Pasak menininkės K. Darulienės, edukacijos tikslas buvo ne tik užimti vaikus vasaros laikotarpiu, bet ir priartinti juos prie knygų.
„Bibliotekoje rengiamos edukacijos vienaip ar kitaip yra susijusios su vaikų edukacija literatūroje. Pasiūlau įpinti veikėją į vaizdinį siužetą, o tokiu būdu mažieji skaitytojai, kitą kartą lankydamiesi bibliotekoje pasiklausia, ar yra viena ar kita knyga, nes mintyse yra išlikęs tas literatūrinis herojus, kurį jie piešė. Niekada nedarau tokios pačios edukacijos antrą kartą, temos visada skiriasi. Išlieka tik viena – tai noras supažindinti vaikus su knygomis“, – mintimis dalijosi bibliotekininkė.
Ukmergiškė Ernesta Koroliova dukrą Salomėją čia atvedė pirmą kartą: „Mano dukra lanko dailės užsiėmimus, todėl viskas, kas susiję su piešimu, jai labai patinka. Noriu, kad ji iš šių užsiėmimų išsineštų naujų žinių apie tapybą. Bet svarbiausia – kad patirtų gerų emocijų.“
Tokie užsiėmimai bibliotekoje vyksta jau ne pirmą kartą. Vasarą, kas dvi savaites, vaikai buvo kviečiami į kelių valandų stovyklas. Dailininkės teigimu, prasidėjus mokslo metams tokios edukacijos rengiamos net po kelis kartus. Dažniausiai jos būna skirtos atskiroms mokyklų grupėms, kadangi po pamokų retai kada vaikai į biblioteką ateina po vieną. Kiekvienos edukacijos tema būna skirtinga – vyksta tvarumo projektai su augalais, naudotomis medžiagomis, net atliekomis.
„Kartais temą padiktuoja medžiagos – neseniai vyko bibliotekos pastato renovacija, po remonto liko įvairių nereikalingų dalykų, kurie būtų išmesti. Mes juos pritaikėme kūrybai“, – pasakojo K. Darulienė.
AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas