Rajono savivaldybės administracijos darbuotojai per nepilną valandą pririnko priekabą šiukšlių.

Aktualijos, Naujausi

„Darom 22“ akcija aktyvumu nepasižymėjo

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Viešųjų erdvių tvarkymo akcija „Darom 22“, kuri visoje šalyje turėjo vykti balandžio 23 dieną, ypatingo ukmergiškių dėmesio nesulaukė. Dalyvauti talkoje iš anksto registravosi tik dvi įstaigos – rajono savivaldybės administracija ir Policijos komisariato darbuotojai.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė, kuriam buvo pavesta koordinuoti akcijos „Darom“ veiklas, žmonių aktyvumui, matyt, sutrukdė gamta. Kadangi savaitgalį buvo žadamas lietus, kai kurios įstaigos, seniūno nuomone, nutarė neprisirišti prie konkrečios datos. „Tikiuosi, žmonės savo teritorijas apsitvarkys ir be raginimo ar masinių akcijų“, – vylėsi seniūnas.

Į kvietimą tvarkyti konkrečias vietas atsiliepusi rajono savivaldybės administracija į talką susirinko balandžio 22-ąją, penktadienį. Savivaldybės darbuotojai pasirinko apleistą, visokiausiomis atliekomis užterštą teritoriją aplink automobilių stovėjimo aikštelę, esančią už Kauno gatvėje 16A numeriu pažymėto pastato.

Pasak Ž. Dirsės, talkininkai net nesitikėjo, kad per valandą prikraus pilną automobilio priekabą šiukšlių maišų, pririnks visokiausių atliekų: nuolaužų, plastiko ir stiklo butelių, izoliacinių medžiagų, stiklo šukių, tekstilės, avalynės ir kt. Talkininkai įsitikino, kad ši miesto centre esanti teritorija senokai nebuvo tvarkyta. Surinktų atliekų išgabenimu pasirūpino miesto seniūnija.

Rajono Policijos komisariato darbuotojai tradiciškai tvarkė už komisariato, Kareivinių gatvėje esančią, miškininkų įrengtą poilsiavietę. Į talką susirinko 17 žmonių, tarp kurių buvo ir dvi Probacijos tarnybos atstovės. Talkininkai net nenumanė, jog šioje vietoje surinks tiek daug šiukšlių. Visus stebino pakrūmėse aptikti ištisi sąvartynai atvežtų ir kažkieno išmestų šiukšlių, nereikalingų daiktų. Keista, kad žmonės jų neišmeta į mieste esančius konteinerius, bet renkasi viešąsias vietas, miškelius, taip teršdami gamtą.

Policijos komisariato darbuotojai tvarkė miškininkų įrengtą poilsiavietę.

Policijos pareigūnai ne tik rinko šiukšles, bet ir suremontavo sulaužytą pavėsinę. Tačiau labiausiai juos pribloškė tai, jog jau kitą dieną sulaukė pranešimo, kad piktadariai vėl išplėšė medinę pavėsinės apdailą ir ja bandė įkurti laužą.

Dėkodamas talkininkams miesto seniūnas Ž. Dirsė paminėjo, jog apie norą tvarkyti savo teritoriją iš anksto buvo pranešę ir Vytauto gatvėje esančio, vadinamojo neįgaliųjų bendrabučio gyventojai. Taip pat gerokai prieš akciją išvežti surinktas šiukšles paprašė Geologų gatvės gyventojai, kurie savo iniciatyva sutvarkė ten esančio miškelio teritoriją.

Kadangi balandžio mėnuo tinkamiausiais tvarkymuisi, nes dar nesužėlė žolė ir geriausiai matosi visos šiukšlės, miesto gyventojai, kaip vylėsi seniūnas, pagerėjus orams neraginami apsivalys savo teritorijas. Miesto seniūnija pasiruošusi išvežti visas viešose teritorijose surinktas atliekas.

Pasak Ž. Dirsės, mieste yra daug probleminių, apleistų vietų, kurias tvarko miesto seniūnija, pasitelkdama gyventojus, vykdančius viešuosius darbus ir ateinančius atidirbti už pašalpas. Tačiau visko sutvarkyti jie nespėja, todėl džiaugiasi, jei į šiuos darbus įsitraukia visi ukmergiškiai.

Daivos ZIMBLIENĖS ir Astos KROGERTIENĖS nuotr.

Talkininkai įsitikino, kad ši miesto centre esanti teritorija senokai nebuvo tvarkyta.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas