Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip išsirinkti puodą maisto gamybai?

Kai pasirodė virtuvės puodai su nelipnia danga iš teflono ir keramikos, daugelis nusprendė, kad ketaus indai yra pasenęs ir negali konkuruoti su šiuolaikiniais puodais. Ir veltui. Norėdami tai įsitikinti, tiesiog užsukite į bet kurio restorano virtuvę. Indams su teflonine ar keramine danga vietos beveik neliko, juos pakeitė ketaus katilų ir keptuvių era.

Pažiūrėkime, kodėl ketaus puodai tokie pamėgti ne tik tarp profesionalių virėjų:

  • Ekologiškumas. Skirtingai nuo šiuolaikinių puodų, senas geras ketus yra aplinkai nekenksminga medžiaga, visiškai saugi sveikatai. Indų gamyboje nenaudojami jokie cheminiai junginiai, o neprideganti danga susidaro natūraliai gaminant maistą.
  • Ketaus indai yra beveik amžini. Tai trunka dešimtmečius ir laikui bėgant tik gerėja. Jo negalima sugadinti: užtenka išvalyti ir pakaitinti indus, kad jie taptų kaip nauji.
  • Šilumos laidumas. Dėl porėtos struktūros ketus įšyla lėtai, bet tuo pačiu gerai išlaiko šilumą, tolygiai paskirstydamas ją visame paviršiuje bei užtikrina aukštesnę temperatūrą lyginant su aliuminiu ir plienu.
  • Ketaus indai tinka tiek dujinėms, tiek elektrinėms viryklėms, įskaitant indukcines. Galima virti, kepti, troškinti ir kepti orkaitėje.
  • Maisto skonis. Dėl tolygaus kaitinimo maistas nepridega, kepamas iš visų pusių, nelieka žalias, turi ypatingą skonį.

Kaip išsirinkti gerus ketaus indus

Pirmiausia nuspręskite, kam bus naudojami ketaus indai. Tame pačiame puode galima kepti kiaušinienę, troškinti mėsą, bet žinoma, geriau, kai kiekvienam tikslui bus savi, idealiai tinkantys virtuvės reikmenys. Tai ne tik nereikalauja kruopštaus valymo, bet ir leidžia pasiekti idealias gaminimo sąlygas.

Pavyzdžiui, blynams reikia plonos keptuvės, troškinimui – gilios, mėsai kepti – gofruotu dugnu, kepimui orkaitėje – su rankenomis. Pasistenkite pasirinkti optimalų tūrį ir atminkite, kad dideli indai yra ne tik sunkesni, bet ir reikalauja galingesnės viryklės.

Ketaus indai yra gaminami su danga arba be jos. Tradicinis yra tiesiog išliejamas iš ketaus, o po to poliruojamas, kad būtų pašalinti liejimo trūkumai. Įsigijus, toks puodas turi būti išdegintas ant ugnies ir apdorotas aliejumi, kad susidarytų natūrali nelipni danga, o po kiekvieno naudojimo turi būti gerai išdžiovinti ir periodiškai sutepami aliejumi.

Reklma

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas