Asociatyvi nuotrauka

Kriminalai, Naujausi

Prireikė ir policijos, ir medikų pagalbos

Nijolė STUNDŽIENĖ

2020 metų sausio 1 dieną Bendrasis pagalbos centras (BPC) užregistravo 5 261 pagalbos prašymą. Šis skaičius viršija iki šiol buvusį rekordinį 2017 metų sausio 1-osios pagalbos prašymų skaičių daugiau nei 350.

Didžiausia pagalbos prašymų dalis buvo susijusi su policijos kompetencijai priskiriamais įvykiais. Užregistruota 2 728 policijai skirti prašymai, 1 910 – greitajai medicinos pagalbai, 177 – priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, 23 – aplinkos apsaugai.

Kaip skelbiama BPC išplatintame pranešime, iš viso pirmąją šių metų dieną buvo registruota 10 771 skambutis. Tradiciškai daugiausia skambučių sulaukta tuoj po vidurnakčio: per pirmąją 2020-ųjų valandą užregistruota 700 skambučių, per antrąją – 592, per trečiąją – 602. Vėliau kas valandą jų skaičius mažėjo, susilygino su buvusiu prieš vidurnaktį. Mažiausiai skambučių užregistruota tarp 8 ir 9 valandos ryto – 193.

Naujametę naktį daugiausia pranešimų taip pat teko policijai. Nuo gruodžio 31 dienos 21 valandos iki sausio 1 dienos 9 valandos užregistruota 304 pranešimai dėl smurto artimoje aplinkoje, 208 – dėl konfliktų, 192 – dėl triukšmo. Tradiciškai sulaukta pasipiktinusių vyresnio amžiaus gyventojų skambučių dėl miestų gyvenamuosiuose rajonuose sprogdinamų fejerverkų.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariatas per parą, nuo gruodžio 31-osios 19 valandos iki sausio 1-osios 20 valandos, sulaukė 42 pranešimų. Daugiausia jų – 8 – buvo dėl smurto, dėl konfliktų gauti 7 kvietimai, dėl triukšmo – 4, užregistruoti du techniniai eismo įvykiai, taip pat pranešta apie nesaugų vairavimą, viešosios tvarkos pažeidimus.

Ir Ukmergėje iškvietimų daugėjo artėjant vidurnakčiui. Gruodžio 31-ąją, apie 22.30 valandą, policijai pranešta, kad Leonpolio kaime neblaivus, agresyviai nusiteikęs sugyventinis puola muštis, sudaužė telefoną. Kadangi smurto nebuvo, konfliktuojantys asmenys patys išsiaiškino tarpusavio santykius.

Apie 23.20 valandą gautas pranešimas, kad palei vieno namo langus jau ilgokai vaikšto neblaivi sūnaus pažįstama ir rėkauja, trukdo. Netrukus moteris pasišalino.

Tuo pat metu policijai pranešta, kad Žemaitkiemio seniūnijos Martnonių kaime, prie įvažiavimo į sklypą, sustojo visureigis ir kažkas į šiukšlių konteinerį įmetė petardą. Jai susprogus nepažįstami asmenys pasišalino link Balninkų. Nepataisomai apgadintas šiukšlių konteineris. Deja, pranešėjas neįžiūrėjo chuliganų automobilio markės, nepamatė ir valstybinio numerio.

Sausio 1-ąją, apie 1.35 valandą, pareigūnams pranešta apie Ukmergėje tarp sutuoktinių kilusį žodinį konfliktą.

Apie 2.25 valandą pareigūnai sulaukė skambučio, kad S. Daukanto gatvės viename iš daugiabučių garsiai loja šuo, kuris trukdo ilsėtis.

Apie 2.30 valandą policijos pareigūnai skubėjo prie Kauno gatvės 29-ojo namo, prie kurio du asmenys mušė trečią. Apie tai pranešė pro šalį važiavę žmonės. Pasak jų, kompanijoje buvo ir mergina. Atvykus nurodytu adresu konflikto dalyviai paaiškino, kad pasikarščiavo dėl merginos, todėl ir susistumdė. Jokių sužalojimų niekas nepatyrė, visi susitaikė ir draugiškai išsiskirstė.

Apie 2.40 valandą į policiją kreipėsi vyras, kuris teigė, kad prieš dvi valandas jo draugas, kuriam 37 metai, degdamas laužą ir fejerverką tuo pačiu metu apsidegino ranką. Apie tai buvo informuoti ir medikai.

Dėl kai kurių smurto atvejų rajono Policijos komisariate pradėti ir ikiteisminiai tyrimai. Apie 3-4 valandą nakties Ukmergėje į moters butą beldėsi buvęs sugyventinis (g. 1981 m.). Atidarius duris, vyras griebėsi smurto. Nukentėjusiajai prireikė ir medikų, ir policijos pagalbos.

Naujametinę naktį, apie 4-5 valandą, Deltuvos miestelyje, bute, vyrą sumušė pažįstamas, suduodamas kumščiais į galvą ir taip sukeldamas fizinį skausmą.

Apie 12 valandą Pabaisko seniūnijos Vaitkuškio kaime, namuose, neblaivus vyras (g. 1964 m.), supykęs, kad žmona išpylė degtinę, buteliu sudavė jai į pakaušį. Įvykio vietoje medikai moteriai diagnozavo kirstinę žaizdą. Abu sutuoktiniai buvo neblaivūs. Smurtautojui nustatytas 1,69 promilės, o nukentėjusiajai – 2,73 promilės girtumas.

Apie 17 valandą Vidiškių seniūnijos Kurklintiškių kaime, namuose, moterį (g. 1965 m.) sumušė sugyventinio sūnūs, gyvenantys Anykščių rajone. Dėl smūgių į veidą nukentėjusioji patyrė fizinį skausmą – buvo prakirsta lūpa, atsirado kraujosruvos. Tačiau kreiptis į medikus ji nepageidavo.

Pirmąją naujųjų metų dieną, apie 22.35 valandą, policija ir medikai buvo kviečiami į V. Kudirkos gatvę. 52-ejų metų vyrą jo namuose sumušė giminaitis.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Valdas Banaitis :
    Neblaivūs būna tik vairuodami, ponas redaktoriau...ituodamiu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas