Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Kompensacijos priklauso ir įsigyjantiems malkų

Genovaitė KAZIELIENĖ

„Daugiabučiuose namuose gyvenantiems pensininkams yra taikomos nuolaidos už šildymą. Norėjau sužinoti, ar privačiame name įsikūrusiems pensininkams yra kokios lengvatos įsigyjant malkų?“ – teiravosi mūsų skaitytoja.

Ukmergiškei atsakė savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio vyriausioji specialistė Rimantė Kalvelytė: „Piniginė socialinė parama (socialinė pašalpa ir kompensacija už būsto šildymą) teikiama vadovaujantis Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymu ir Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams teikimo Ukmergės rajono savivaldybėje tvarkos aprašu.

Pagrindiniai kriterijai gauti kompensacijas yra šeimos (asmens) gaunamos pajamos ir turimas turtas. Dėl paramos besikreipiantis asmuo turi būti deklaravęs gyvenamą vietą tame būste, už kurį kreipiasi kompensacijos.

Vienam gyvenančiam asmeniui gali būti kompensuojamas kieto kuro kiekis, skirtas iki 50 kv. m jo būsto naudingo ploto. Darbingo amžiaus ar iš dalies darbingiems asmenims piniginė socialinė parama skiriama 3 mėnesiams. Asmuo po 3 mėnesių vėl turi kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją ir užpildyti prašymą-paraišką dėl piniginės socialinės paramos.

Kompensacijos (kietu kuru) gali būti skiriamos ilgesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, jei asmuo ar asmenų grupė yra nedirbantys senatvės (šalpos) pensijos gavėjai bei nedirbantieji 60-70 arba 75-100 procentų netekto darbingumo pensijos gavėjai. Šiems asmenims yra skiriama išmoka už visą šildymo sezoną (t. y., už 6 mėnesius).

Ukmergės miesto gyventojai dėl piniginės socialinės paramos turi kreiptis į rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrį, kaimo seniūnijų gyventojai – į seniūnijas pagal deklaruotą gyvenamąją vietą.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Saidana :
    ar priklauso malkos jiai esu jiauna mama ir neturinti lesu iu isigyti o seniunijia musu iu nesuteikia kur tokiu atveiu kreiptis?
  • Algis Petkevicius :
    Nedirbu nes nepriima idarba savivaldybej rasiau pareiskima gauti malkom jokiu ziniu
  • Malkos :
    Geriau parasykit, kur nusipirkti pigiu malku.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas