Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Išgąsdino prie kapinių sutikti medžiotojai

Nijolė STUNDŽIENĖ

Į redakciją paskambinusi moteris pasakojo, jog praėjusį šeštadienį, lapkričio 30-ąją, apie 13 valandą, ji lankė savo artimųjų kapus, esančius Dukstynos kapinėse. Ukmergiškę neva pribloškė ant keliuko, vedančio palei mišką ir kapines, sutikti medžiotojai su šunimis: „Kadangi tądien buvo geras oras, švietė saulė, žmonių kapinėse kaip niekad buvo daug. Iš pradžių, pamačiusi medžiotojus, nesupratau, iš kur jie čia galėjo atsirasti. Tačiau netrukus aš bei kiti žmonės išgirdome šūvį, paskui – antrą, trečią… Supratome, kad vyksta medžioklė. Buvo labai nejauku ir neramu.“ Pasak moters, stebino tai, jog aplinkui nebuvo jokios informacijos ar įspėjamųjų ženklų, kad šalia kapinių medžiojama. Laikraščio skaitytojos nuomone, taip elgtis viduryje dienos nesaugu, juk esant geram orui žmonės gali eiti į mišką pasivaikščioti…

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos vadovas Vaidas Bakanauskas informavo, jog tądien medžioklė vyko ne prie Dukstynos kapinių, bet toliau, už miško kvartalo. „Minėtoji teritorija priklauso Žemaitkiemio medžiotojų klubui, kurio nariu esu ir aš, todėl asmeniškai dalyvavau minėtoje medžioklėje“, – sakė V. Bakanauskas, patikinęs, jog taisyklėms nebuvo nusižengta. Anot Medžiotojų ir žvejų draugijos vadovo, kapinių lankytoja negalėjo matyti medžiotojų, nes jų ten nebuvo. „Moteris, matyt, sutiko varovus. Šaudoma taip pat buvo gerokai toliau, bet esant geram orui šūviai puikiai girdėjosi. Todėl ir atrodė, kad tai vyksta šalia kapinių“, – teigė pašnekovas.

Jis taip pat paaiškino, jog prieš prasidedant medžioklei, juolab kai ji rengiama arti miesto, visi joje dalyvaujantys asmenys buvo įspėti, kad miške gali sutikti žmonių. „Medžioklės taisyklės nereikalauja įspėti aplinkinius apie vykdomą medžioklę, o žmonėms nedraudžiama būti miške. Tai mes, medžiotojai, turime būti atidūs, ypatingai atsargūs, žiūrėti, į ką ir kokiu atstumu šauname“, – aiškino V. Bakanauskas. Ir pridūrė, jog nors medžiotojai stengiasi prie kapinių nemedžioti, dažnai sulaukia nusiskundimų, kad stirnos peršoka per tvoras ir bėgioja po kapines, niokoja pasodintus augalus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • JANE :
    TIKRA TIESA STIRNOS NUEDA GELES IR ISMINDO KAPAVIETES

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas