Aktualijos, Naujausi

Prie Mūšios tvenkinio – nauja traukos vieta

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Mūšios tvenkinio (Vidiškių sen.) pakrantėje įrengta nauja aktyvaus laisvalaikio erdvė – dvi paplūdimio tinklinio aikštelės (po 9×18 m ploto, bendrai užimančios 30×24 m plotą) su tinklinio įranga, 2 teisėjų bokšteliais ir 40 vietų žiūrovų tribūna.

Rangovas UAB „Transresta“ čia darbavosi du mėnesius. Atlikta darbų už beveik 39 tūkstančius eurų. Bene brangiausiai kainavo paruošti tinklinio aikštelių pagrindą – tam prireikė atgabenti 430 tonų labai geros kokybės smėlio, skirto sporto aikštynams. Tokio specialiai plauto ir be jokio abrazyvo smėlio parūpino įmonė „Žvyriukas.lt“.

Taip pat buvo įrengti tinklinio stovai su apsaugomis ir tinklais, aikštelių ribų linijos.

Šios paplūdimio tinklinio aikštelės prie Mūšios tvenkinio – tai viena iš bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų.

Šių metų kovo–balandžio mėnesiais ukmergiškiai buvo kviečiami balsuoti už pateiktas net 7 tokias bendruomenės iniciatyvas. Laimėtoją lėmė gyventojų balsai. Už projektinę idėją „Paplūdimio tinklinio aikštelės įrengimas“ balsavo daugiausiai – 529 rajono gyventojai.

Šios idėjos įgyvendinimas 100 proc. buvo finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis, šiais metais tam buvo skirti 40 tūkst. eurų.

„Žmonių srautai prie Mūšios bene didžiausi dėl galimybės po saulės vonių išsimaudyti gaiviame tvenkinio vandenyje bei čia įsikūrusio Ukmergės wake (vandenlenčių) parko siūlomų vandens pramogų. Tikimės, kad čia pažaisti paplūdimio tinklinio kiekvieną vasarą rinksis ir tinklininkų bendruomenės nariai – tiek vietiniai, tiek ir atvykėliai iš kitų vietovių. Ši sporto šaka populiarėja. Kai rajone turėsime daugiau tokių aikštelių, manau, jog atsiras ir daugiau sportuojančio jaunimo“, – sakė rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • klausimas :
    o kaip papludimis prie Zirnoju ?
  • . :
    Kam ant ziemos tuos papludimius irengineti jei pp ziemos reikes perdaryti nors net nepabandys niekas tu papludimiu.
  • //// :
    O kur balciunienes balandziai... griuvantis senamiestis?
  • Stebėtojas :
    O kaip gi Gedimino gatvės tvenkinys.?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas