Aktualijos, Naujausi

Ukmergėje naujam sezonui atidarytas plaukimo baseinas

Benas KLIMAITIS

Vilniaus universiteto studentas

 

Atsinaujinęs Ukmergės sporto centro plaukimo baseinas, esantis „Šilo“ progimnazijoje, pradėjo naują sezoną.

Sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis papasakojo, kad ruošiantis naujam sezonui rajono savivaldybė skyrė lėšų ir baseino patalpose buvo atlikta nemažai reikalingų darbų.

„Moterų ir vyrų persirengimo patalpose buvo atnaujinti dušai. Iš pagrindų atnaujintos dušų erdvės – pakeisti šildymo sistemos bei vandentiekio ir nuotekų tinklai, įrengta šiuolaikiška vėdinimo (su rekuperacija) sistema, naujai paklotos sienų ir grindų plytelės“, – vardijo direktorius.

Šiuos darbus atliko UAB „Doresta“ ir UAB „Vensida“.

Be to, baseino lankytojų patogumui įrengti kavos ir kitų gėrimų aparatai.

V. Martikonis pasidžiaugė, kad 25 m ilgio, 12 m pločio, 4 takų baseinas retai būna tuščias, čia teikiamos paslaugos labai populiarios: „Netrūksta ir norinčiųjų mokytis plaukti, ir lankančių plaukimo treniruotes. Su vaikais dirba trys plaukimo treneriai. Visos grupės užpildytos.“

Nemokamai lankyti baseiną ir išmokti plaukti gali tiek mieste, tiek kaimo vietovėse gyvenantys darželinukai, pradinukai. Jie organizuotomis grupėmis į užsiėmimus atvežami mokykliniais autobusais.

Tuo metu, kai nevyksta užsiėmimai bei treniruotės, baseinas atviras visiems rajono gyventojams. Jie taip pat gali naudotis čia įrengtomis pirtimis – sauna, garine bei turkiška.

Ukmergės sporto centro plaukimo baseinas išlaikomas iš rajono biudžeto bei iš lankytojų surenkamų lėšų.

V. Martikonis teigė, kad šį sezoną paslaugų kainos nesikeitė. Suaugusiesiems 2 val. plaukiojimas baseine su apsilankymu pirtyse darbo dienomis kainuoja 7 Eur, savaitgaliais ir švenčių dienomis – 8 Eur. Mokestis už valandą plaukiojimo darbo dienomis – 4 Eur.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas