Aktualijos, Naujausi

Kviečia rinkti geriausius rajono medikus

Ukmergės savivaldybės administracija kviečia rajono sveikatos priežiūros įstaigas, bendruomenę siūlyti kandidatus „Metų gydytojas“ ir „Metų slaugytojas“ nominacijoms. Medicinos darbuotojų apdovanojimai rajone šiemet rengiami antrą kartą.

Rajono Savivaldybės taryba praėjusiais metais patvirtino Metų medicinos darbuotojo apdovanojimo skyrimo tvarkos aprašą. Pagal jį šie apdovanojimai skiriami savivaldybės mero potvarkiu ir kasmet įteikiami Medicinos darbuotojų dienos, kuri minima balandžio 27-ąją, proga.

Metų medicinos darbuotojo pagerbimo tikslas – įvertinti asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus bei juos paskatinti.

Apdovanojimai skiriami dviem asmenims (gydytojui ir slaugytojui) už išskirtinius nuopelnus profesinėje veikloje. Nominantams kartu su mero padėkos raštu įteikiama piniginė 2 MMA (minimalių mėnesinių algų) dydžio premija.

Kandidatus šioms nominacijoms galima siūlyti pagal tvarkos aprašo nustatytus kriterijus: darbo stažas asmens ar visuomenės sveikatos priežiūros įstaigoje turi būti ne mažesnis kaip 5 metai; įvertinami profesiniai pasiekimai; novatoriškų idėjų siūlymas ir įgyvendinimas; sveikos gyvensenos propagavimas; gyventojų nuomonė, atsiliepimai; savanorystės idėjų sklaida, dalyvavimas savanoriškoje veikloje; dalyvavimas miesto, rajono, šalies visuomeninėje, eksperimentinėje ir/ar mokslo tiriamojoje veikloje (draugijų veikla, asociacijos, ekspertų komisijos, konferencijos, konsultacijos, straipsniai leidiniuose, periodinėje spaudoje ir kt.).

Tas pats asmuo Metų medicinos darbuotojo premija gali būti apdovanojamas vieną kartą per penkerius metus.

Šioms nominacijoms teikiamų medikų sąrašas svarstomas mero potvarkiu sudarytos Metų medicinos darbuotojo apdovanojimui skirti atrankos komisijos posėdyje.

Siūlymus dėl „Metų gydytojo“ ir „Metų slaugytojo“ galima teikti iki kovo 17 d. į Ukmergės rajono savivaldybės priimamąjį arba el. paštu priimamasis@ukmerge.lt, nurodant pretendentų vardus, pavardes ir pateikiant jų veiklos aprašymus.

2022-iais pirmą kartą surengtuose Metų medicinos darbuotojų apdovanojimuose „Metų gydytojo“ titulą pelnė VšĮ Ukmergės ligoninės buvusio Akušerijos skyriaus vedėjas Algirdas Šaltinis, „Metų slaugytoja“ išrinkta šio skyriaus vyresnioji akušerė Jurgita Zakarauskienė.

„G. ž.“ inform.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rūta :
    nesąmonė, mano patirtis visai kitokia ir einu pas kitus gydytojus. Receptus , nedarbingumus išrašinėja negailėdamas, bet dėl to nesiskaito kad geras daktaras
  • O.k. :
    Bet visi eina pas ji! Nori jo konsultacijos!!! Nors vienkartines!!!
  • ukmergietis :
    Tikrai jo nieks nerinks, per daug neigiamas šleifas dėl vienos problemėlės. Negali metų medikas būt su problemomis, kaip atrodys. Lyg nėra kitų medikų poliklinikoj ar ligoninėj
  • O.k. :
    Sugeba! Ivairepusis specialistas!!! Ir patars, ir uzjaus... Zinantis! Mes uz ji, ir tik uz ji!!!
  • Vietinis :
    Visi žino kad ne tik puikiai dirba,, priklauso nuo nuotaikos ir sveikstos:))
  • Stase :
    Jei sergi priklauso duot Egidijus puikiai dirbantis gydytojas
  • Vietinis :
    Nusikalbat moterišės, turbūt jums bedarbingumus lengvai duoda
  • **** :
    Serenas!!!!
  • Stase :
    Tik serenas

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas