Aktualijos, Naujausi

Įrengti tarpinio gyventojų evakavimo punktai

Vasario 14 dieną buvo galutinai įrengti trys tarpinio gyventojų evakavimo punktai, kuriuose Astravo atominės elektrinės branduolinės avarijos atveju būtų registruojami iš arčiausiai elektrinės esančios užterštos zonos (50 km spinduliu) atvežti gyventojai.

2022 metais Ukmergės rajono savivaldybė minėtiems punktams įrengti įsigijo reikalingas priemones: 3 sandėliavimo ir 9 biuro konteinerius, nešiojamas radijo stoteles, asmens apsaugos priemones, elektros generatorius, lauko ir vidaus apšvietimo įrangą, radiacijos matavimo prietaisus (dozimetrus ir dozės galios matuoklius), taip pat kompiuterius ir kitą įrangą, užtikrinančią minėtų punktų darbą.

Tarpinio gyventojų evakavimo punktai įrengti prie Ukmergės tolerancijos centro, šalia „Šilo“ progimnazijos ir Užupio pagrindinės mokyklos.

Sandėliavimo ir biuro konteinerius gamino viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi įmonė UAB „Montus“.

Projektas įgyvendintas gavus Specialiųjų tikslinių dotacijų iš Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos. Šios dotacijos buvo skirtos 17-ai savivaldybių tokiems punktams įsirengti.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jooo :
    Plauna bapkes....
  • Sofra :
    Jau 2020 metais paaiškėjo, kad reikia elgtis priešingai nei valdžiagyviai sako!
  • Smalsi :
    Tiesiog įdomu,čia kiek žmonių tilps?Ne visiems ta tarpinė stotelė?Ar čia tik tiems,kurie pirmieji spės? Nelabai suprantama.
  • Nu jo :
    Tarpinis - tarp grioviu prakastu Pasiles miske ir lagerio su aptvera veline tvora? Lagerius kuria po visa Lietuva ... ka jie ten vartoja...kur jie zada visus evakuot? i Sibira ar i Aftika ar i menuli? Visai blogai su galva ar nebeturi kaip pinigu dar prasiplauti.
  • Hmmmm :
    Tarpinio gyventojų evakavimo punktas.....????, jei čia tarpinis kada ir iš kur vyks galutinis, visiškas evakavimas???
  • Ukmergiskis :
    Va čia tai briedas... gal dar ką nors tokio irenkim, pvz. nuo ateivių invazijos iš kosmoso?
  • Utopija :
    Neturi ka veikti ... benamiu savu kruva, keliu, salygatviu, tilto nera ... o jie laukia Astravo sprogymo ( gal ka zino, ko mes nezinom ...)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas