Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Garažo įrengimas, nuo ko pradėti?

Kasdien automobilius vairuojanti šeima garažo vartus naudoja dažniau nei pagrindines į namą įėjimo duris. Todėl garažo vartus verta rinktis pagal dydį, šilumos izoliaciją, apsaugą nuo įsilaužimo ir varstymo būdą.

Kiekvieniems garažo vartams, platiems ar siauriems, sekcijiniams, ar nustumiamiems, reikalinga tinkamai paruošta įėjimo anga. Įvairūs technologiniai aspektai reiškia, kad apie vartų skaičių ir tipą reikėtų atsižvelgti dar namo projektavimo stadijoje, o vėliausiai jį statant.

Jei šeima turi vieną automobilį, žinoma, apsispręsti paprasta – garažas su viena vieta parkavimui su uždaromais vartais, pageidautina standartinių išmatavimų. Kita vertus, jei turite du automobilius ir planuojate didesnio garažo statybą, verta pamąstyti, jums labiau patinka vieni platūs, ar dveji siauresni garažo vartai.

Svarbūs garažo vartų šilumos izoliacijos parametrai

Vartų pasirinkimo parametrai priklauso nuo to, kur yra garažas ir ar jis bus šildomas šilumos ir garso izoliacija. Termiškai apšiltintus vartus reiktų  montuoti tik laisvai stovinčiose arba nešildomose garažuose, o kruopščiai sandarius įvairiomis tarpinėmis ir užpildytus izoliacine medžiaga – šildomuose namo garažuose.

Kas dar turi įtakos garažo vartų kainai?

Galutinę kainą lemia ir vartų išvaizda bei komplektacija. Šiandien gamintojai gali pagaminti daugybės modelių ir tekstūrų modelius. Jie siūlo raštus, imituojančius lentas vertikalias lentjuostes, lygią arba reljefinę tekstūrą. Be to, užsakovų pageidavimu gali būti įmontuotas tradicinis stiklo, akrilo ar skaidraus polikarbonato įstiklinimas. Taip pat yra galimybė įstatyti duris. Vartų spalvos dažniausiai pritaikomos prie langų ir durų arba prie fasado ir stogo.

Kam patikėti garažo vartų montavimą?

Garažo vartų gamintojai ar jų platintojai siūlo kompleksinę paslaugą, kurią sudaro profesionalus vartų ir pavaros parinkimas bei jų montavimas. Procesas prasideda patikrinimu jūsų garaže. Vartų specialistai tiria jų parametrus, tokius kaip vieta, įėjimo anga, erdvė važiuojamojoje dalyje, elektros instaliacija.

Tik žinodami šiuos įvairius elementus ir namo šeimininkų pageidavimus, jie parenka vartų tipą ir modelį, arba pavarą, o tada juos montuoja.

Jei planuotumėte tai daryti patys, reiktų nemažai pasidomėti apie tai, pavyzdžiui, kad ir tai, jog sekcijinius vartus reikia montuoti tik tada, kai garažo sienos yra ištinkuotos ir grindys visiškai baigtos.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas