Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Parktronikai, kaip juos įsirengti automobilyje?

Savarankiškas jutiklių surinkimas visada yra tam tikra klaidų rizika – tai procesas, reikalaujantis ne tik žinių ir patirties, bet ir labai didelio tikslumo. Pirmiausia turite išmatuoti vietą, kurioje norite, kad parktronikai būtų. Jei tai nėra belaidžiai modeliai, taip pat reikės prijungti skirstomąjį skydą. Šis dažniausiai yra bagažinėje ir lieka nematomas ir gali būti prijungtas prie atbulinės eigos žibintų galios. Dėl to parkavimosi davikliai įsijungs įjungus atbulinės eigos režimą. Sumontavus jutiklius, būtina juos kruopščiai išbandyti.

Daugelyje naujų automobilių parkavimosi jutikliai yra sumontuoti gamykloje. Senesni modeliai dažniausiai tokių patogumų neturi, todėl jų savininkai dažnai nusprendžia įsigyti savaiminio surinkimo komplektus, daugiau informacijos pasirinkimus ir modelius, rasite pardavėjo puslapyje.

Kas yra parkavimo davikliai ir kaip jie veikia?

Parkavimo jutikliai yra paprasčiausias elektroninės sistemos, palengvinančios parkavimo manevrą. Automobilio gale arba priekyje esantys jutikliai priima nuo kliūties atsispindinčią ultragarso bangą ir perduoda signalą į centrinį bloką. Kai kliūtis  artėja, pasigirsta garsinis signalas. Priklausomai nuo atstumo, signalas gali nutrūkti – kai kliūtis yra saugiu atstumu nuo automobilio, arba įsijungia ištisinis signalas – kritiniu atstumu, besiribojančiu su susidūrimu. Atstumo matavimas pagrįstas garso bangų atsistatymo laiku.

Ar parkavimosi davikliai apsimoka?

Vairuotojai, vairuojantys automobilius be jutiklių, gali pasakyti, kad tai tik programėlė. Automobilių savininkai, kuriuose šie elementai buvo standartinėje komplektacijoje, nebeįsivaizduoja, kad galėtų vairuoti be jų. Tai ypač pasakytina apie ilgas transporto priemones. Statant automobilį atgal, svarbu ne tik išmatuoti atstumą nuo stovėjimo vietos galo. Ne mažiau svarbus yra teisingas posūkio kampas, kai šalia yra gatvė.

Esant intensyviam eismui ar ankštoms erdvėms, vairuotojo koncentracija dažnai yra išbandoma, o parktronikai tampa neįkainojama pagalba. Siauros gatvės, mažos automobilių stovėjimo aikštelės ir per mažos erdvės yra dažna manevravimo problemų tiek lengvųjų, tiek didesnių automobilių priežastis. Neretai atbulinės eigos davikliais naudojasi profesionalūs pastarųjų transporto priemonių vairuotojai. Dideli gabaritai neleidžia teisingai įvertinti situacijos ir pastebėti kliūtį, kuri gali būti stulpas, kita transporto priemonė ar pastatas. Jutikliai leidžia tiksliai išmatuoti atstumą ir parkuotis optimaliu atstumu.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas