Asociatyvi nuotrauka

Įvairūs

Plaukų depiliacijos vašku nauda

Ar jums atsibodo skusti, neturite laiko skusti taip dažnai arba kenčiate nuo skutimosi sukeliamų odos sudirgimų?

Ką gi, galbūt atėjo laikas išbandyti depiliaciją vašku! Šie 7 pagrindiniai depiliacijos vašku privalumai, palyginti su skutimusi, padės jums sužinoti, kodėl daugelis žmonių pasirinko depiliacijos vašku būdą.

Tarp apsilankymų mažiau atauga plaukelių.

Yra rimta priežastis, kodėl plaukai atauga lėčiau, kai juos depiliuojate vašku: plaukai traukiami nuo šaknų. Tokiu būdu jūsų oda išliks lygi tam tikrą laiką, kuris trunka nuo išrauto plauko folikulo atsinaujinimo iki to momento, kai plauko stiebas pasiekia odos paviršių. Visas šis procesas paprastai trunka tris-keturias savaites – tiek vidutiniškai laiko praeina tarp apsilankymų depiliacijos vašku.

Jūsų oda bus švelniai šveičiama

Vaškavimo metu pašalinamas išorinis odos sluoksnis, o tai reiškia, kad jūsų oda bus lygesnė ir šviesesnė, tačiau nepamirškite, kad depiliacija vašku nėra šveitimas. Tiesą sakant, labai patartina, kad prieš kelias dienas iki vizito vaško depiliacijos procedūrai pasiruoštumėte odą šveitimui. Nešveiskite odos tą pačią dieną, kai vyks vizitas, nes dėl to oda gali tapti pernelyg jautri. Praėjus porai dienų po vizito, galite vėl depiliuoti vašku: tikėtina, kad tuo metu paraudimas jau bus išnykęs, o poros užsidariusios. Po depiliacijos vašku šveitimas yra vienas iš būdų, kaip išvengti įaugusių plaukelių.

Plaukai ataugs vis plonesni ir retesni

Taip yra todėl, kad depiliuojant vašku plaukeliai išraunami nuo šaknų, todėl laikui bėgant plauko folikulas silpnėja. Silpni plaukų folikulai augina plonesnius ir retesnius plaukus. Tačiau genetika vis tiek lemia didžiąją dalį jūsų plaukų savybių, pavyzdžiui, šiurkštumą, spalvą ir augimo greitį. Nesitikėkite dramatiškų pokyčių nuo šiurkščių iki plonų plaukų per porą susitikimų. Prireiks šiek tiek laiko, kad pastebėtumėte esminius pokyčius.

Pagerėjusi odos tekstūra

Vašku ne tik pašalinami pertekliniai, nepageidaujami plaukeliai, bet ir pašalinamas viršutinis sausų, negyvų odos ląstelių sluoksnis. Dėl to oda tampa daug lygesnė ir lygesnė – to neįmanoma pasiekti naudojant plaukų šalinimo kremus ar skutimosi priemones. Kai kurių vaškų sudėtyje yra alavijo arba sviesto, kad oda būtų sudrėkinta ir dar labiau pagerėtų jos tonusas bei tekstūra.

 Jokio odos sudirginimo ar alergijos

Skirtingai nuo plaukų šalinimo kremų ir skutimosi gelių, vaške, kuris paprastai naudojamas kūno depiliacijos vašku procedūroms, nėra papildomų sudedamųjų dalių, galinčių sukelti odos sudirginimą ar alergiją. Tinkamai atliekant vaško depiliacijos procedūrą, kurią atlieka apmokyti ir patyrę specialistai, paraudimų gali nelikti arba jie gali būti labai maži ir trumpalaikiai.

Jokių įpjovimų ir mėlynių.

Gali būti apmaudu bandyti pagerinti savo odos išvaizdą taikant metodą, dėl kurio atsiranda dalykų, kurie neigiamai veikia jos išvaizdą, pavyzdžiui, įpjovimai ir mėlynių. Net jei šie dalykai yra laikini, jie gali erzinti. Vaškavimo metu neatsiranda įpjovimų, kaip kartais būna skutimosi metu, tačiau labai retai gali atsirasti mėlynių.

 Švelni oda

Skirtingai nei skutimosi atveju, kai plaukeliai tiesiog nukerpami toje vietoje, kur jie išlenda iš odos, depiliacija vašku visiškai pašalina visus plaukelius iki pat šaknų. Skutimosi metu oda gali būti šiurkšti ir stangri, o depiliacijos vašku metu oda gali būti švelni.

Be šių privalumų odai, depiliacinis vaškas taip pat gali lemti, kad plaukai atauga daug lėčiau, ko negalima pasakyti apie kitas plaukų šalinimo procedūras. Laikas, per kurį plaukai atauga po depiliacijos vašku, gali būti įvairus, tačiau pakartotinai depiliuojant vašku plaukai paprastai atauga po 4-6 savaičių, o kartais ir po ilgesnio laiko. Kai plaukai galiausiai atauga, jie būna švelnūs ir švelnūs, priešingai nei šiurkštūs, dygūs plaukai, kurie atauga po skutimosi.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas