Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Jaunimas

Rajono abiturientai teikė 4 apeliacijas

Baigiantis brandos egzaminų sesijai, Nacionalinė švietimo agentūra paskelbė teiktų pagrindinės ir pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų (VBE) apeliacijų rezultatus. Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus duomenimis, apeliacijas teikė ir keturi ukmergiškiai.
Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) skelbia, kad šiais metais dėl pagrindinės ir pakartotinės sesijos VBE rezultatų buvo pateiktos 542 apeliacijos. Pernai jų gauta ženkliai daugiau – 1 004. Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, užsienio kalbų (prancūzų, vokiečių) VBE apeliacijų nebuvo, taip pat nepateikta ir geografijos VBE apeliacijų. Pateiktos 23 užsienio kalbos (anglų) apeliacijos, 9 – istorijos, 88 – matematikos bei 369 – lietuvių kalbos ir literatūros.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Augustinas, rajono abiturientai pateikė keturias apeliacijas: dvi lietuvių kalbos ir literatūros bei po vieną anglų kalbos ir informacinių technologijų.
„Informacijos, kaip po apeliacijų išnagrinėjimo pasikeitė VBE darbo įvertinimai, mūsų skyrius neturi. Rezultatai buvo pateikti apeliacijas teikusiems abiturientams“, – paaiškino A. Augustinas.
NŠA duomenimis, išnagrinėjus apeliacijai pateiktus kandidatų darbus, pasikeitė 63 darbų (11,62 proc.) įvertinimai (2020 metais pasikeitė 11,05 proc.). Po apeliacijų išnagrinėjimo įvertinimai ir didėjo, ir mažėjo. Iš 63 darbų, kurių įvertinimai pasikeitė, padidėjo 40 darbų (63,5 proc.) įvertinimai, sumažėjo – 23 darbų (36,5 proc.).
Apeliaciją, kad darbas būtų dar kartą peržiūrėtas ir įvertintas iš naujo, kandidatai galėjo teikti mokyklos vadovui per 2 darbo dienas nuo rezultatų paskelbimo. Ją teikti buvo rekomenduojama tuo atveju, jei mokinys, susipažinęs su savo darbo rezultatais ir atlikto valstybinio brandos egzamino darbo virtualia kopija, buvo pagrįstai įsitikinęs įvertinimo klaidingumu. Taip pat buvo sudaryta galimybė rašant prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo nurodyti ir savo apeliacijos teikimo argumentus.
Šiais metais abiturientų valstybinių brandos egzaminų darbus vertino 2 226 vertintojai. Vertinimas vyko elektroniniu nuotoliniu būdu, tad vertintojams nebereikėjo vykti į vertinimo centrus, o elektroninė sistema užtikrino, kad kiekvienas darbas būtų įvertinamas mažiausiai du kartus.
Brandos atestatas išduodamas tik gavus apeliacijų rezultatus, jie įrašomi į atestato priedą.
„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vataip :
    Ir daugiau norejo teigti,bet bijojo,kad bus numusti balai…

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas