Ukmergės Policijos komisariatas.

Aktualijos, Naujausi

Bendravo su besiskundžiančiais dėl triukšmo

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Balandžio 26-ąją buvo minima Tarptautinė kovos su triukšmu diena. Ta proga rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnai aplankė gyvenamąsias vietas, kurių gyventojai dažniausiai skundžiasi dėl patiriamo triukšmo. Policininkai bendravo su žmonėmis, paliko šviečiamąją informaciją.

Policijos komisariate pranešimų dėl triukšmo per mėnesį gaunama vidutiniškai po 6–7. Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius užregistruoti 28 tokie pranešimai. Dažniausiai skundėsi Dukstynos mikrorajono gyventojai, kiek rečiau – Pramonės ir Pivonijos mikrorajonų. Po vieną nusiskundimą būta Pašilėje ir Vaitkuškio kaime. Pirmieji pranešimai dėl keliamo triukšmo buvo gauti 19 val., tačiau dažniausiai skambučių sulaukiama nuo 22 val. iki 1 val. nakties. Gyventojai triukšmą kelia ir paryčiais – su prašymu nuraminti triukšmautojus buvo skambinta ir 4.30 val.

Žmonės skundžiasi dėl garsiai leidžiamos muzikos, triukšmaujančių kaimynų ar verkiančių jų vaikų, dėl atliekamų remonto darbų keliamų garsų.

Primename, kad atsakomybė už viešosios rimties trikdymą numatyta LR Administracinių nusižengimų kodekse. Šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo dvidešimt iki aštuoniasdešimt eurų.

Ukmergės rajone vykstančių renginių trukmės ir statybos darbų laikas yra apibrėžtas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Viešosiose vietose organizuojamuose muzikiniuose, informaciniuose, reklaminiuose ir kituose renginiuose, planuojamuose mažiau nei 1 000 žmonių, triukšmo šaltiniai gali būti naudojami nuo 8 val. iki 22 val., o trukmė neturi viršyti 4 valandų. Renginiuose, planuojamuose daugiau nei 1 000 žmonių, triukšmo šaltiniai gali būti naudojami nuo 8 val. iki 22 val., o laikas gali būti pailgintas raštu suderinus su savivaldybės administracijos direktoriumi. Statybos ir remonto darbai gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose leidžiami vykdyti nuo 7 val. iki 19 val. darbo dienomis ir nuo 10 val. iki 18 val. poilsio bei švenčių dienomis. Savivaldybių tarybų patvirtintų triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo 150 iki 1 000 eurų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tomas :
    Sveiki parasikite feizbuke viesai nuo kiek iki kada galima triuksmauti ir klausitis muzikos
  • /// :
    Tik triuksma irasyti patis nepamirskit...dutkus ivertins

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas