Popietės dalyviai ir svečiai.

Naujausi, Žmonės

Gaspadinės nuklojo stalus skanėstais

Giedrė ŠATAITĖ

Jau ne vienerius metus Lyduokiuose organizuojama šventė „Buvo gera gaspadinė…“, kuriai iš anksto ruošiasi mėgstantys gaminti valgius vietos ir aplinkiniai gyventojai. Į renginį atvyksta ne tik vietiniai, bet ir svečių. Šįmet bendruomenės namuose vykusioje popietėje dalyvavo Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė, Žemaitkiemio miestelio bendruomenės nariai ir pirmininkė Danutė Užkurėlytė, buvęs parapijos klebonas Rimantas Laniauskas, Vilniuje gyvenanti kraštietė Nijolė Zemlevičienė, Taujėnų mėgėjų teatro „Bičiuliai“ nariai.

Lyduokių kaimo bendruomenės pirmininkė Auksė Pusvaškienė pasakojo, kad savo patiekalus pristatė devyniolika moterų ir vienas vyras. Ypač daug skanėstų pagamino Rita Keževičienė – net aštuonis. Taip pat prisidėjo svečiai – su R. Keževičiene atvykę jos globotiniai Rytis, Tomas ir Kamilė, rajono Vartotojų kooperatyvas, Žemaitkiemio miestelio bendruomenė. Iš viso pristatyta 38 patiekalai.

Maisto gamintojų išmanumas buvo neapsakomas: galėjai paragauti ne tik tradicinių skanumynų – silkės, pyragų, sumuštinių, mišrainių, saldėsių, bet ir vištienos torto, jūrų gėrybių, „kiškio pyrago“, pieno šampano, kitų.

Visus patiekalus vertino komisija, vadovaujama A. Andrikonienės. Nugalėtoja pripažinta R. Keževičienė, iškepusi naminę duoną.

Visos šeimininkės buvo apdovanotos tulpių svogūnėliais, kuriuos parūpino Seimo narys Juozas Varžgalys. Jis šį renginį globoja jau ne pirmus metus.

R. Laniauskas visiems renginio dalyviams dovanojo savo poezijos knygelę „Palytėjimas“.

Susirinkusieji taip pat grožėjosi parodoje eksponuojamais N. Zemlevičienės nertais žaislais.

Daug smagių akimirkų suteikė Taujėnų teatro „Bičiuliai“ suvaidinta komedija „Jaunikis iš Kauno“ (režisierius Vidmantas Krikštaponis).

„Mūsų kaimynai žemaitkiemiečiai įteikė ir dovaną – rožių kerą, kurį pasodinsime prie bendruomenės namų“, – pasidžiaugė A. Pusvaškienė.

Padėkota Taujėnų teatro „Bičiuliai“ aktoriams.

Gamindamos valgius šeimininkės nestokojo išmanumo.

Akis džiugino parodos eksponatai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jap :
    O as ten nebuvau pyragu neskanavau medaus nelaiziauir giros negeriau. .. 😄

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas