Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Sveikata

Ukmergės ligoninėje – nauja oftalmologė

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Nuo balandžio 20 dienos VšĮ Ukmergės ligoninės Konsultacijų poliklinikoje pradės dirbti nauja oftalmologė Kristina Kruopaitė-Brazienė. Okulistė ne tik dirbs poliklinikoje, bet nuo gegužės Ukmergės ligoninėje vykdys akies vokų plastines operacijas.

K. Kruopaitė-Brazienė yra baigusi Lietuvos sveikatos mokslų universitetą (LSMU), Kauno 2-oje klinikinėje ligoninėje atlikusi internatūrą, o rezidentūrą – LSMU Kauno klinikų Akių ligų klinikoje. Gydytoja yra dirbusi Kėdainių, Panevėžio respublikinėje ligoninėse bei kitose gydymo įstaigose. Okulistė kiekvienais metais dalyvauja įvairiuose mokymuose, mokslinėse konferencijose, žinias gilina praktiniuose vokų plastikos kursuose. K. Kruopaitė-Brazienė yra skaičiusi paskaitas glaukomos, sausų akių temomis.

Su nauja paslauga supažindinęs Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka paaiškino, jog akių vokų pakėlimo operacija gali būti kompensuojama Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis (pacientui nereikia mokėti) tais atvejais, kai ji yra atliekama ne kosmetiniu tikslu, o pagal medicinines indikacijas. Nustatyti, ar yra medicininių indikacijų konkrečiai operacijai gali tik gydytojas specialistas konsultacijos metu. Jei oftalmologas patvirtina, kad akių vokų raukšlių ir odos perteklius sukelia sveikatos problemų, trukdo regėjimui, ši operacija yra 100 procentų apmokama iš PSDF biudžeto.

„Tokia operacija priskiriama dienos chirurgijos paslaugai, po kurios pacientas tą pačią dieną išleidžiamas į namus“, – kalbėjo R. Civilka.

Akių vokų oda yra pati ploniausia, todėl organizme mažėjant kolageno ji praranda elastingumą, vokai veikiami gravitacijos jėgų pasmunka žemyn. Kai tai trukdo regėjimui, sukelia nemalonius pojūčius, galima atlikti vokų plastinę operaciją. Ji galima ir kai pacientas skundžiasi akių vokų paburkimu, sunkumu, akių nuovargiu, galvos skausmu dėl nuolatinės įtampos kaktoje keliant antakius, stengiantis išlaikyti kuo plačiau atmerktas akis.

„Kai ima varginti minėtieji simptomai, reikia kreiptis į gydytoją oftalmologą. Jis įvertins, ar pacientui bus galima atlikti operaciją, ar ji pagerins esamą situaciją“, – kalbėjo vyr. gydytojas.

Akies vokų pakėlimo operacija yra neskausminga, trunka apie 1 valandą, atliekama vietinėje nejautroje. Odos pjūviai daromi viršutinio voko raukšlėje ir po kelių savaičių randai tampa sunkiai įžiūrimi.

Vokų operacijos rezultatai priklauso nuo odos, vokų pažeidimo laipsnio, genetikos, pacientų žalingų įpročių.

Procedūra atliekama tiek moterims, tiek vyrams.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Saulė :
    Tik ar ilgai ji užsibus,nauja oftomotologė?
  • Vilius :
    Super, plastinės operacijos Ukmergėje

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas