Aktualijos, Naujausi

Į Ukmergę kviečia naujus gyventojus

Adomas ŠEDUIKIS

Vilniaus universiteto studentas

Praėjusių metų spalio 28 d. rajono Savivaldybės taryba patvirtino Ukmergės rajono gyventojų skaičiaus stabilizavimo ir augimo programą. Jos įgyvendinimo laikotarpis – penkeri metai, nuo 2022 iki 2027-ųjų. Programos tikslas – stabdyti gyventojų skaičiaus mažėjimą ir skatinti jo augimą, kas įtakotų ekonominį, socialinį ir kultūrinį vystymąsi.

Ukmergės rajono gyventojų skaičiaus stabilizavimo ir augimo programoje pažymėta, jog pagrindinė gyventojų skaičiaus mažėjimo priežastis – neigiamas migracijos saldo (rodiklis, parodantis skirtumą tarp išvykstančių ir atvykstančių gyventojų skaičiaus) ir neigiama natūrali gyventojų kaita.

Įgyvendinant programą numatyta sudaryti palankias sąlygas darbingų šeimų įsikūrimui Ukmergėje, verslo kūrimuisi ir plėtrai rajone, ieškoti Ukmergės ambasadorių Lietuvoje ir užsienyje.

Rajono savivaldybė skelbia, jog atvykstantiems gyventi į Ukmergę jau siūlo lengvatų – galimybę iki 50 proc. susigrąžinti Gyventojų pajamų mokestį (GPM), finansinę paramą jaunoms šeimoms, įsigyjančioms pirmąjį būstą Ukmergėje. Taip pat teigiama, kad Ukmergėje garantuotos vietos vaikams lopšeliuose-darželiuose, dirbančiųjų laukia naujos ir gerai apmokamos darbo vietos, čia puikiai išvystyta infrastruktūra.

„Tokią žinią nuo birželio skleidžiame Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Raseinių ir Jonavos viešajame transporte įrengtuose LCD ekranuose. Iš viso 730 monitorių per savaitę didžiųjų kelių kryžkelėje esančią Ukmergę reklamuoja beveik 334 tūkstančius kartų, ją pamato daugybė žmonių. 15-30 sekundžių trukmės reklaminis klipas savaitę buvo rodomas birželį, tiek pat – rugpjūtį ir dar po savaitę jis bus matomas rugsėjį bei spalį“, – kalbėjo rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas.

Jis taip pat teigė, jog per penkerius ateinančius metus bus siekiama gyventojų skaičių gerokai padidinti arba bent jau išlaikyti nemažėjantį.

Statistikos departamento duomenimis, šių metų liepą rajone buvo 33 950 gyventojų. Iš jų 20 954 gyveno mieste, 12 996 – kaime. Prieš metus iš viso rajone gyveno 34 348 žmonės.

Šių metų pirmą pusmetį rajone gimė 133 kūdikiai, 2021 m. tuo pačiu laikotarpiu – 124. Šiemet per šešis mėnesius įregistruota 349 mirtys, pernai per tą patį laikotarpį – 382.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Noriu :
    Noriu pasinaudoti kvietimu ir mielai atvyksiu gyventi i Ukmerge, todel prasau: skirti parama bustui, nauja elektrini automobili, skyriaus vedejos darba savivaldybeje, maisto davini mano seimai, vienkatine ismoka 10000, nemokamus burelius mano vaikams. Vyra pati islaikysiu- jam darbo nereikia. Ar mane priima miestas Ukmerge?
  • Patruliui :
    w.dnsb.eu/konsultacijos/atsakymas/namas-yra-uzdarame-kieme-suformuotas-vienas-zemes-sklypas-1289 O Ukmergeje yra nots vienas suformuotas z.sklypas aplink daugiabuti? Yra kadastrine byla? Kam plauke pinigai uz valst.zemes prieziura? Tikrai ne i valstybes saskaita. Raugalui? Ar baginskui? Dalinasi?
  • **** :
    O tai raugalas zada snuki ismalt ir nuleist, taip dariau? geri pinigeliai plaukia kam tai i kisene! O cia ir pilnatis ir senmerge kalta ... Geriau buti senmergiai, negu zudiku ar --- ir gyvent su zudiku ... TWIXsas geras
  • Darius :
    Vėl vilkmergės senmergė viena rašinėja visus komentarus. Pilnatis tai buvo prieš savaitę...
  • ruduo :
    Tai , kad nereikia tu gyventoju kviesti, jie patys per tvoras is Baltarusijos lipa, nori cia gyventi. Belieka juos integruoti ir jie itakos ekonomini , socialini ir kulturini rajono vystymasi.
  • Pragmatikas :
    Viskas yra aisku be programu, Vietiniai, ukmergieciai, ir toliau emigruos i uzsienius ar kitus miestus, ieskodami geresnio gyvenimo, o ju vietas uzims pabegeliai, ivairus imigrantai is ekonomiskai atsilikusiu saliu, sutinkantys dirbti sunku, juoda darba uz maza atlygi. Ir toliau gerai gyvens dirbantys savivaldybeje ir jos imonese, kurios beveik visos dirba nuostolingai, , gyvena is biudzeto, zmoniu saskaita. Valdzios sektoriuje nesikeis niekas, jie toliau lobs, ir bandys islaikyti valdzia tusciais rinkiminiais pazadais
  • O.k. :
    Plius tomas baginskis kartu su raugalu- apvagineja daugiabuciu gyventojus. Isivede savus mokescius, su savom kainom, niekur nereglamentuotom, ir lobsta! 2-2,5 kart brangiau negu Ukmerges BU. Savivaldybe( varnas kuriam liepta ar kartu veikia) dangsto. Ir ar apsimoka cia gyventi? Ir dar uz valstybines zemes prieziura renka pinigus ir nemazus!!!
  • Xe :
    Nekilnojamo turto kainos bene didziausios Lietuvoj - kai paziuri skelbimus,uz kokia supuvusia 50 metu neremontuota bakuze kiauru stogu praso 60.000 - 70.000€ tai kas cia kelsis gyventi??? Butu nuomos kainos kaip didmiesciuose - kur anksciau buto nuomos kaina budavo 100-150lt...dabar 250-300€ plius mokesciai. Tai nenormalu. Jei zmogus neisgali isigyti ar issinuomuoti busto - jis i toki miesta nesikels...kai yra rajonu kur nekilnojamo turto kainos daugiau nei dvigubai mazesnes. Uz Ukmerges nekilnojamo turto kainas gali isigyti buta kokioj nors Ispanijoj kur nera jokiu sildymo sezonu,puikus klimatas ir geriau apmokamos darbo vietos. Bando is Ukmerges Vasiukus daryti - nors Ukmerges valdzia atitrukus nuo realybes.
  • O.k. :
    Pats didziausias skaicius savizudybiu Lietuvoje yra Ukmerges r.savivaldybeje! Miestas griuna. Narkotikai ant kv. kampo. Korupcija. "Balciuniene ir ko" papasakos kaip ji zmones ismeta i gatve! Kaip zmones gyvena barakose ir kur dingsta butai!!!
  • ok :
    viskas čia gerai. paskelbusi, savivaldybė pliusą užsidėjo. ir???? visi ten žino, kad tai lizingas. nebetiki niekas, net tie kur skelbia patys juokiasi. bet darbo imitavimas yra taip pat darbas. gaila tik vieno, miesto Ukmergė
  • Nuotaika :
    Prasideda sita rinkimine demagogija, visokie pazadai ir nesamones.... Gyventoju stabiliai mazeja, verslas traukiasi, savivaldybeje biurokratija ir nepagarba gyventojams.. Niekas nepasikeite per tuos beveik keturis metus....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas