Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kada tinkama namą šildyti malkomis?

Krosnyje kūrenamos malkos yra pagrindinis mūsų šilumos šaltinis – ne tik žiemą, bet ir ištisus metus.

Renkantis krosnį šildymui, jums gali kilti klausimų: kiek medienos jums reikia žiemai? Kokią medieną turėtumėte kūrenti? Kaip ją paruošti? Kaip valyti malkinę krosnelę? Ar nebus daug dūmų?

Nors šildant namus malkomis galima sutaupyti, reikia atsižvelgti į keletą kitų veiksnių. Netgi efektyviausi šiuo metu turimi malkinio šildymo prietaisai vis dar yra labiau teršiantys nei šiuolaikiniai kuro ir gamtinių dujų įrenginiai. Deginant medieną susidaro dūmai, o per daug dūmų gali kilti sveikatos ir kitų problemų jūsų šeimai ir kaimynams. Pavyzdžiui, pastaruoju metu išaugęs neefektyvių lauko malkų katilų skaičius sukėlė ginčus dėl per didelio dūmų kiekio, kuris daro įtaką žmonių džiaugsmui savo nuosavybe ir gyvenimo kokybei. Sužinokite daugiau apie tai, ką daryti, jei jus paveikė kaimyno lauko medienos katilo dūmai.

Kai kurių tipų malkomis kūrenami šildymo įrenginiai dega švariau ir efektyviau nei kiti. Veiksmingesni įrenginiai suteikia daugiau naudingos šilumos (kartais vadinamos BTU arba British Thermal Units, šilumos matavimo standartas) vienam sudegintos medienos vienetui. Geriausi didelio efektyvumo prietaisai iš pradžių gali kainuoti daugiau, tačiau jie naudoja mažiau medienos ir sukuria mažiau dūmų. Malkų kokybė taip pat turi įtakos dūmų lygiui ir šildymo efektyvumui. Dūmai yra nesudegęs kuras ir yra nepageidaujama oro tarša ir kuro švaistymas. Planuodami šildytis malkomis, atsižvelkite į:

Sausų malkų prieinamumą, pastangas ir kainą;

Konkretaus namo šildymo prietaisų pasirinkimą ir jų sąnaudas;

Laiko veiksnius prižiūrint malkomis kūrenamą įrenginį;

Padidėjusias kaminų valymo išlaidas ir medienos pelenų šalinimo galimybes, ir

kokį poveikį dūmai gali turėti jums ir jūsų kaimynams.

Vieną kartą bandžiau ir apgailėtinai nepavyko (tikriausiai todėl, kad mūsų mediena nupjauta šiek tiek stamboko), bet noriu pabandyti dar kartą.

Jei planuojate šildytis malkomis, geriausias patarimas – išsirinkti namams tinkamą prietaisą. Svarbu tinkamai nustatyti įrenginio dydį. Šildymo prietaisai vertinami pagal šilumos kiekį, kurį jie gali pagaminti per tam tikrą laikotarpį (paprastai nurodomi BTU per valandą). Tinkamo dydžio šildymo prietaisas priderinamas prie šildomos patalpos poreikių ir veiks efektyviau. Šildymo rangovas gali padėti nustatyti jūsų namo šildymo poreikius. Per didelis įrenginio dydis gali sukelti neefektyvų veikimą ir per daug dūmų.

Daugiau informacijos skaitykite puslapyje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas