Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kada reikėtų susirūpinti nugaros skausmu?

Paprastai, jei apatinės nugaros dalies skausmas nesumažėja per 1–2 savaites, turėtumėte apsilankyti pas gydytoją. Tikėtina, kad jūsų skausmas nėra skubios medicinos pagalbos požymis, tačiau gydytojas gali pateikti tikslią diagnozę ir rekomenduoti gydymo planą. Geras gydymo planas padės išspręsti jūsų simptomus ir pagrindinę juos sukeliančią būklę. Ir atvirkščiai, neteisinga diagnozė ir gydymas kartais gali pabloginti nugaros skausmą.

Pateikęs gydymo rekomendacijas, gydytojas paprastai paprašys vėl jus pamatyti po 6–12 savaičių. Tuo tarpu, jei gydant lėtinio nugaros skausmo simptomai nepalengvėja arba net pablogėja, galite susisiekti su savo gydytojo kabinetu ir pasiteirauti dėl gydymo plano koregavimo. Lėtinis skausmas kaip liga: kodėl jis vis dar skauda? Pavyzdžiui, jei jums buvo diagnozuotas lėtinis apatinės nugaros dalies skausmas, kurį sukelia degeneracinė disko liga, jums gali būti patariama vartoti nereceptinius skausmą malšinančius vaistus. Jei pastebėsite, kad rekomenduojamas vaistas sukelia šalutinį poveikį, kurio negalite toleruoti, gydytojas gali rekomenduoti alternatyvų. Skausmas apatinėje nugaros dalyje yra ypač dažnas, nors jis gali būti jaučiamas bet kurioje stuburo dalyje, nuo kaklo iki klubų. Daugeliu atvejų skausmas nėra sukeltas nieko rimto ir paprastai laikui bėgant pagerės. Yra dalykų, kuriuos galite padaryti, kad jį palengvintumėte. Tačiau kartais skausmas gali trukti ilgai arba nuolat kartotis. Dažnai neįmanoma nustatyti nugaros skausmo priežasties. Gydytojai tai vadina nespecifiniu nugaros skausmu. Kartais skausmas gali kilti dėl traumos, pavyzdžiui, patempimo ar sumušimo, tačiau dažnai tai nutinka be jokios aiškios priežasties. Labai retai tai sukelia kas nors rimta. Kartais nugaros skausmą gali sukelti tokia fizinė būklė kaip, pavyzdžiui: paslydęs (iškritęs) diskas – kai stuburo kremzlės diskas spaudžia šalia esantį nervą arba nervo, einančio nuo dubens iki pėdų, sudirginimas. Šios sąlygos paprastai sukelia papildomų simptomų, tokių kaip tirpimas, silpnumas ar dilgčiojimo pojūtis, ir jos gydomos kitaip nei nespecifinis nugaros skausmas.

 Sunku išvengti nugaros skausmo, tačiau šie patarimai gali padėti sumažinti riziką: reguliariai darykite nugaros pratimus ir tempimus – šeimos gydytojas arba kineziterapeutas gali patarti, kokius pratimus išbandyti. Išlikite aktyvūs – reguliariai mankštinkitės, kad jūsų nugara būtų tvirta; suaugusiems rekomenduojama mankštintis bent 150 minučių per savaitę. Vengti ilgo sėdėjimo ir būkite atsargūs keldami – perskaitykite kelis saugaus kėlimo patarimus. Patikrinkite savo laikyseną sėdėdami, naudodami kompiuterius ar planšetinius kompiuterius ir žiūrėdami televizorių – sužinokite, kaip taisyklingai sėdėti.  Daugiau informacijos galite rasti alfasteps.com .

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas