Daugiabučių gyventojai turi informuoti savivaldybę apie savo vykdomus darbus.

Nuomonių telefonas

Sekmadieniais triukšmingi remontai draudžiami

Nijolė STUNDŽIENĖ

 Vilniaus gatvės 100B namo gyventoja piktinosi kaimynų vykdomu buto remontu. „Triukšmas sklinda nuo ryto iki vėlaus vakaro, nenutyla nei šeštadienį, nei sekmadienį, – bėdojo ukmergiškė. – Name gyvena ir vyresnio amžiaus žmonės, vaikai, jiems reikalinga ramybė. Be to, remonto metu buvo išgriautos visos buto vidinės sienos, pertvaros, bet tam leidimo buto savininkai tikrai neturi.“
Namo gyventoja, žerdama priekaištus, sakė, kad dėl statybininkų keliamo triukšmo ne kartą kvietė policiją. Ji norėjo sužinoti, ar Ukmergės savivaldybės taryba yra patvirtinusi triukšmo valdymo tvarką, ar sekmadienį galima dirbti triukšmingus darbus. Taip pat moteris teiravosi, kas kontroliuoja butuose vykdomus remontus, ar galima be leidimo griauti vidines sienas, ar taip padariusieji bus įpareigoti jas atstatyti?
Rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Šepetienė patvirtino, kad pranešimo iš minėto buto savininkų apie jame vykdomus remonto darbus savivaldybė nėra gavusi.
„Ragintume remontuojamo būsto savininką kuo skubiau tai padaryti. Pranešimo formą galima rasti Ukmergės rajono savivaldybės internetiniame puslapyje www.ukmerge.lt/Gyventojams/Viešoji tvarka ir eismo saugumas/Triukšmo valdymas. Ten pat viešai yra skelbiamas ir visų triukšmo šaltinių valdytojų sąrašas“, – aiškino vyresnioji specialistė.
Pasak jos, jei buto savininkas apie vykdomą remontą savivaldybės neinformuos, o daugiabučio gyventojai ir toliau neturės ramybės, žmonės apie tai turėtų pranešti tiesiogiai skambindami į Urbanistikos ir infrastruktūros skyrių telefonais (8 340) 63 840, 8 665 51 904.
R. Šepetienė taip pat priminė Savivaldybės tarybos patvirtintų Triukšmo prevencijos Ukmergė rajono viešosiose vietose taisyk-lių reikalavimus: „Gyvenamųjų namų kvartaluose triukšmingas transporto priemones ir mechanizmus draudžiama naudoti (išskyrus gaisrų, stichinių nelaimių ir avarijų likvidavimo atvejais) darbo dienomis nuo 21 val. iki 8 val.; šeštadieniais ryte iki 10 val. ir nuo 18 val.; sekmadieniais ir švenčių dienomis.“
Vyriausioji specialistė pacitavo ir savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą „Dėl renginių trukmės ir statybos darbų laiko nustatymo“, kuriame nustatyta, kad „statybos ir remonto darbai gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose leidžiami vykdyti nuo 7 val. iki 19 val. darbo dienomis ir nuo 10 val. iki 18 val. poilsio ir švenčių dienomis“.
Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus atstovė negalėjo atsakyti į moters klausimą, ar galima be leidimo griauti vidines sienas, ar taip padariusieji bus įpareigoti jas atstatyti. Pasak R. Šepetienės, butuose vykdomus remontus kontroliuoja Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija, savivaldybė už tai nėra atsakinga.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Haha :
    Va kas buna kai uzsikali Norvegijoj daug pinigu!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas