Redakcijos archyvo nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Skundėsi ilgomis eilėmis pas medikus

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

„Nuomonių telefonu“ skambinusi moteris skundėsi ilgomis eilėmis pas medikus, ypač norint patekti pas Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) odontologus. Neva užsiregistravus priėmimo tenka laukti mėnesį.

„Esu girdėjusi, kad yra pacientų limitas, medikai negali priimti daugiau nei leidžiama, – savo nuomonę dėstė pašnekovė. – Juk kai apsilankai Odontologijos skyriuje, ten laukiančių nėra, o atėjusių žmonių niekas nepriima. Ir dar už viską susimokėti tenka, vien danties plombavimas man kainavo apie 40 eurų“.

PSPC Odontologijos skyriaus vedėjos pareigas laikinai einanti gydytoja odontologė Jurgita Puluikienė nenorėjo sutikti su pacientės priekaištais. Pasak jos, paprastai eilėje žmogui tenka laukti 1–2 ar 3 savaites. „Aišku, jei asmuo nori pas konkretų specialistą, kartais ir ilgiau tenka lukterti“, – situaciją komentavo J. Puluikienė. Ji išvardijo ir kitas priežastis, kodėl priėmimo pas odontologą tenka palaukti. Viena jų – dabar atostogų metas, kita – šiuo metu vyksta vaikų profilaktiniai patikrinimai, todėl lankosi daug mokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus pacientų.

Anot gydytojos, ligonių priėmimo limitų tikrai nėra, gydomi visi, kas užsiregistruoja, tačiau egzistuoja Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtinta tvarka, kiek per darbo dieną vienas odontologas gali priimti žmonių ir suteikti jiems kokybiškas paslaugas. Paprastai odontologai apžiūri penkis naujus pacientus ir tęsia gydymą kitiems, kurie būna anksčiau užregistruoti.

„Šiuo metu dirba šeši odontologai, netrukus skyrius dar turės burnos chirurgą bei higienistą, vienas specialistas yra tėvystės atostogose“, – kalbėjo laikinoji skyriaus vedėja. – Ateityje etatų sumažės, nes pagal ministerijos reikalavimus, atsižvelgiant į prisirašiusių prie PSPC žmonių skaičių, mums nepriklauso turėti daugiau odontologų.“ Anot medikės, dėl tokios situacijos liūdna, nes ir suaugusiųjų, ir vaikų, kuriems būtina gydyti dantis, tik daugėja.

J. Puluikienė, kalbėdama apie teikiamų paslaugų kainas, suabejojo moters teigimu, kad jai danties plombavimas galėjo atsieiti 40 eurų. „Pacientė turėtų su sąskaita ateiti ir mes pasiaiškintume, kodėl ji tiek sumokėjo“, – siūlė medikė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas