Aktualijos, Naujausi

Susibūrė mamos ir šeimos

Gegužės 1-ąją Ukmergės rajono šeimos atvyko į mūsų ir VšĮ „Mama mums rūpi“ drauge organizuotą renginį, skirtą labiausiai mamoms, bet kartu ir visiems, kurie supranta, palaiko ir vertina motinystės etapą.

Visi susirinkome su vienu pagrindiniu tikslu – palaikyti mamas šiame jų gyvenimo etape ir priminti apie rūpesčio savimi svarbą tam, kad stiprinti savo emocinę savijautą. Pasirinkome lengvą ėjimo renginį, kad pasivaikštant kartu turėtumėte progą pakalbinti vienos kitas ir iš tiesų išgirsti, KAIP jaučiasi, su kuo dalinasi vaiko auginimo pareigomis, kas padeda atstatyti jėgas esant nuolatinės vaiko priežiūros etape.

Kaip teigia tyrimai, daugumoje pasaulio valstybių 1 iš 5 moterų po gimdymo patiria psichikos sveikatos sunkumų – tai gali pasireikšti kaip nerimas, pogimdyminė depresija, psichozė ar kiti sutrikimai. Tačiau neturime laukti diagnozės, kad pripažintume ir išdrįstume pasidalinti, jog jaučiamės pavargusios. Leiskime viena kitai jausti, kad esame dalis didelės bendruomenės, kurioje kartu šis etapas gali būti žymiai lengvesnis.

Šiuos ėjimo renginius įvairiuose Lietuvos miestuose organizuoja VšĮ „Mama mums rūpi“ ambasadorės, savanorės ir partnerės – moterys, kurios buria mamų bendruomenes ir kurioms svarbu kaip JŪS jaučiatės!

Ukmergė ir dar 25 prisijungę miestai yra dar vienas patvirtinimas, kad visur mamos jaučiasi labai panašiai. Turėti sunkumų nėra gėdinga, nors juos imtis spręsti gali prireikti drąsos. Paprastai moterys, pagerėjus būsenai, gailisi, kad pagalbos nesikreipė anksčiau ir tiek daug savo gyvenimo laiko praleido kentėdamos. Tad nelikite vienos, nes KARTU esame stipresnės.

VšĮ Ukmergės šeimos centro informacija

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas