Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Sulaikytas telefoninių sukčių bendrininkas

Teismas patenkino Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroro prašymą ir skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 37 metų Vilniaus rajono gyventojui. Prieš porą mėnesių iš įkalinimo įstaigos išėjusiam vyrui pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, plėšimo ir valstybės tarnautojo vardo pasisavinimo.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus pranešime, balandžio 17 dieną garbaus amžiaus panevėžietei paskambinęs asmuo įtikino ją, jog namuose turimi pinigai yra padirbti, ir pranešė, kad jų patikrinti atvyks policijos pareigūnas. Netrukus atvykusį vyrą šeimininkė įsileido į butą, pateikė jam apžiūrėti 8 400 eurų. Nepažįstamasis pareiškė, kad pinigai padirbti, ir jis juos išsigabens, tačiau moteris nesutiko. Tuomet, panaudojęs smurtą, vyras pinigus atėmė ir pabėgo. Supratusi, kad buvo apgauta, panevėžietė pranešė policijai.

Tą pačią dieną įtariamąjį policijos pareigūnai sulaikė Ukmergės rajone, rado ir iš nukentėjusiosios pagrobtus pinigus. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – anksčiau už sunkius nusikaltimus teistas vyras, tik vasario mėnesį paleistas į laisvę iš bausmės atlikimo vietos.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovauja Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Giedrius Jasulaitis.

Prokuroras G. Jasulaitis kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismą, prašydamas įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Teismas prokuroro prašymą patenkino, asmuo suimtas 2 mėnesių laikotarpiui.

Baudžiamasis kodeksas už plėšimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų. Griežčiausia bausmė už sukčiavimą – laisvės atėmimas iki 3 metų. Už valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimą gresia bauda, areštas arba iki 2 metų nelaisvės.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas