Naujausi, Nuomonių telefonas

Kas turi valyti nuo stogų sniegą ir varveklius?

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Elektroniniu paštu sulaukėme laiško, kuriame rašoma apie apsnigtų stogų valymą ir varveklių šalinimą. „Atšilus orams, ant pastatų stogų susiformavę varvekliai, šlapias sniegas ir ledas kelia rimtą pavojų praeivių saugumui. Nors šiomis dienomis atšilo ir sniegas aptirpo, tačiau žiema dar nesibaigė“, – teigė gyventojas ir norėjo sužinoti, kas turi valyti nuo stogų sniegą, varveklius.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė informavo, kad už pastatų saugumą yra atsakingi statinių savininkai, kurie privalo laiku bei tinkamai pasirūpinti stogų būkle – pašalinti pavojingas sniego sankaupas bei neleisti susidaryti pavojingiems varvekliams.

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos 2017 metų kovo 30 dienos sprendimo Nr. 7-79 „Dėl Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pakeitimo“ VIII skyriaus „Statinių naudojimas“ 75 punkte nurodoma: „Statinių, besiribojančių su viešomis teritorijomis, gatvėmis, šaligatviais, skverais, savininkai (naudotojai) privalo nuolat nuvalyti ant pastatų stogų, sienų, švieslangių, langų, lietvamzdžių, balkonų ir kitų paviršių susikaupusį sniegą, ledą ir varveklius“.

„Siekiant išvengti galimų nelaimių, raginame visus pastatų savininkus, naudotojus bei administruojančias įmones laiku ir tinkamai organizuoti varveklių pašalinimo nuo pastatų stogų darbus. Valant nuo gyvenamųjų namų bei pastatų stogų ir balkonų ledą, sniegą ir varveklius, privalu laikytis darbo saugos reikalavimų: aptverti pavojingą teritoriją, nesugadinti ryšių ir elektros laidų, apsaugos įrangos, laidų, šviestuvų ir televizijos antenų, želdinių, statinių fasadų“, – pasirūpinti savo ir aplinkinių saugumu ragino D. Zimblienė.

Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas