Vaikų iki 10 metų grupės prizininkai, kairėje – A. Valikonis.

Sportas

Dalyvavo šachmatų turnyruose

Virginija SAVICKIENĖ

 

Ukmergiškiai Agnė Mickūnaitė, Mėta Mikulinaitė, Edvinas ir Mingailė Latanauskai sausio 5-7 dienomis dalyvavo tarptautiniame turnyre ,,Šachmatų kongresas Druskininkai 2024” .

Renginys prasidėjo visiems dalyviams bendru ,,Žaibo“ šachmatų turnyru. Dalyvavo net 150 šachmatininkų. Puikiai žaidė E. Latanauskas, kuris žaisdamas su vyresniais ir labiau patyrusiais šachmatininkais iškovojo net keturias pergales. Nors visi 1–4 vietas užėmę dešimtmečiai surinko vienodą skaičių taškų, tik papildomi rodikliai Edvinui lėmė ketvirtą vietą. M. Mikulinaitė iškovojo antrą vietą, o A. Mickūnaitė merginų iki 16-os metų grupėje buvo trečia.

Sausio 6–7 dienomis 116 dalyvių iš Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Portugalijos bei Lietuvos dalyvavo greitųjų šachmatų turnyre. Čia iš ukmergiškių geriausiai sekėsi Agnei, kuri iškovojo trečią vietą tarp moterų ir pirmą – tarp šešiolikmečių. Nedaug atsiliko Mėta, kuri tarp merginų iki 16-os metų buvo antra.

Sausio 13 dieną Jonavos sporto arenoje vyko tradicinis greitųjų šachmatų turnyras šviesaus atminimo treneriui R. Banaičiui pagerbti. 150 šachmatininkų kovojo suaugusiųjų turnyre ir 114 jaunųjų šachmatininkų – žaidėjų iki keturiolikos metų turnyre.

Vaikų turnyre puikiai sekėsi Adui Valikoniui. Jis laimėjo septynias partijas iš devynių, iškovojo antrą vietą vaikų iki 10 metų grupėje ir padidino savo reitingą 52 taškais. Ado sesė Amilė Valikonytė iškovojo trečią vietą tarp mergaičių. Kitas brolio ir sesers duetas E. ir M. Latanauskai taip pat taikėsi į medalius, puikiai žaidė visą turnyrą, tačiau abiem nesėkminga paskutinė partija juos nubloškė nuo nugalėtojų pakylos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas