Kauno g. 41 namui reikalingas tiek išorės, tiek inžinerinių tinklų bei vidaus patalpų remontas.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Įsiskolinę kaimynai tampa kliūtimi renovuoti daugiabutį

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Į redakciją paskambinusi Kauno g. 41 namo gyventoja sakė, kad dauguma šiame daugiabutyje gyvenančių žmonių pritaria namo renovacijai, yra surinkti tai patvirtinantys jų parašai. Tačiau paaiškėjo, jog bankas šiam namui nesuteiks paskolos, todėl renovacija negalima.

„Paskolos negalime gauti, nes mūsų name yra bene 15 skolininkų. Dėl piktybiškai mokesčių nemokančių kaimynų kenčiame visi kiti. Nors mes dėl to niekuo dėti, taip pat negalime jų paveikti, kaip nors priversti likviduoti skolas. Pagaliau neturime tam jokių svertų. Tuo turėtų užsiimti namą administruojanti įmonė. Galbūt skolininkus galima perduoti antstoliams? Kodėl nieko nedaroma, o atsakomybė už bendrą turtą, kurio būklė artėja prie avarinės, permetama gyventojams, kurie moka mokesčius ir nori gyventi tvarkingai“, – kalbėjo ukmergiškė.

Daugiabučio gyventojos skundą perdavėme namą administruojančios UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktoriui Raimondui Baltaduoniui. Jam situacija dėl Kauno gatvės 41 namo žinoma: „Prieš kreipiantis į banką dėl finansavimo renovacijai visada išsiaiškiname, ar daugiabučio gyventojai nėra įsiskolinę už suteiktas komunalines paslaugas – vandenį, šilumą, elektrą ir pan. Jei bendra skolos suma viršija 10 proc., kredito įmonė paskolos neteikia. Mūsų minimame daugiabutyje šiuo metu yra tokia situacija“.

Butų įmonės vadovas teigė, kad vieni gyventojai už komunalines paslaugas laiku neatsiskaito ir skolininkais tampa piktybiškai, kiti – turėdami finansinių sunkumų.

„Nenorėčiau sutikti, kad vienintelis kelias išreikalauti sumokėti skolas – kreipiantis į teismą. Visų pirma su gyventojais būtina kalbėtis, išsiaiškinti skolų atsiradimo priežastis. Tai, kas priklauso nuo mūsų, visada darome. Kad skola neišbrangtų, gyventojams siūlome sudaryti mokėjimų atidėjimo susitarimą. Tais atvejais, jei su gyventojais nepavyksta rasti bendro sprendimo, kreipiamės į teismą, antstolius. Noriu pažymėti, jog šios teisinės procedūros ne tik užtrunka, bet ir kainuoja“, – sakė R. Baltaduonis.

Direktoriaus manymu, gyventoja teisi, kad Kauno g. 41 namui reikalinga renovacija. Anksčiau šiame pastate buvo bendrabutis, dabar įrengti butai. Atliekant šiuos pakeitimus, neįrengta ventiliacija, nepadaryti kiti būtini darbai. Todėl visų pirma būtina sutvarkyti visus namo inžinerinius tinklus, suremontuoti rūsį. Visa tai būtų galima atlikti renovacijos metu.

Vis tik Butų įmonės vadovas mano, kad Kauno g. 41 namo gyventojams yra galimybė dalyvauti Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programoje. Tuo labiau kad kai kurie žingsniai ruošiantis tam jau atlikti – yra parengtas šio daugiabučio atnaujinimo (modernizavimo) investicinis planas. Jame numatyta atnaujinti šildymo, geriamojo ir karšto vandens sistemas, vandentiekio ir nuotekų vamzdynus, elektros instaliaciją, pakeisti senus langus bei duris, sutvarkyti stogą, apšiltinti sienas ir cokolį, suremontuoti rūsį ir pan.

Nijolės STUNDŽIENĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Barakas :
    Juda!!opaaa davai tancuj,gogolnait on tjusdey ,opaaaaa
  • Teisingai :
    Šitą baraką reikia griauti,o ne renovuoti.
  • Asta :
    Ta benderi griauti reikia, o ne renovuoti
  • //// :
    Vardan Naudos! Gerove atejo gi ...
  • Nesvarbu :
    Gal seni zmones netures is ko sumoketi renovacijai ,nieks nepagalvoja apie senus pensijinio amziaus zmones.Paskutinius pinigus atiduos gal zmones.
  • Tiesiog :
    Tai ta gyventoja apie save galvoja ,nes ,jeigu zmones isiskoline tai jiems ir taip yra sunku ir dar giliau nori klampinti i skolas ir ,kad ismestu zmones i gatves antsoliai?Renovacija nepades zmonems ,o tik pliusa duos Butu ukiui pinigai nuplauks .
  • O.k. :
    Ne tarybiniai laikai!
  • O.K. :
    Logika geležinė,jei žmonės jau ir taip yra įsiskolinę,tai reikia dar giliau į skolas sukišti su savo ta renovacija.Šiaip,tą namą reikia ne renovuoti,bet griauti.Tik žinoma,kad išgriauti yra neįmanoma,nes žmonės neturės kur gyventi,o juk kitų butų jūs neduosite.
  • Zinove :
    Ne jos reikalas kas skolingas
  • //// :
    Cia ne daugiabutis, o bendrabutis!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas