Naujausi, Nuomonių telefonas

Antakalnio gatvė kelia problemų vairuotojams

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

„Nuomonių telefonu“ sulaukėme klausimo ir dėl Antakalnio gatvės remonto. Kasdien šia gatve važinėjantis vairuotojas skundėsi, kad po kasinėjimų, atlikus vandentvarkos darbus, kelio danga lieka labai duobėta.

„Suprantu, jog gatvė remontuojama, bet jei eismas leidžiamas, tai, mano supratimu, turi būti užlygintos ir duobės. Dabar prie „Teragyda“ klinikos net sunku privažiuoti“, – skundėsi miesto gyventojas.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė, Antakalnio gatvės paviršinių nuotekų tinklų įrengimo projektas numatomas baigti lapkričio mėnesį. Taip yra sutarta su rangovu – UAB „Geovizija“. Iškasų vietos atstatomos žvyro – skaldos mišiniu. Tokia danga liks ir periodiškai bus prižiūrima iki startuos naujas – „Susisiekimo komunikacijų paskirties statinio Antakalnio gatvės Ukmergės mieste, rekonstravimo projektas“, kurio metu bus pilnai atnaujinta visos 1,6 km ilgio Antakalnio gatvės (nuo Vilniaus g. iki Ąžuolų g.) danga ir šaligatviai.

„Tikėtina, kad šio projekto rangos darbai prasidės ne anksčiau kaip kitų metų kovo-balandžio mėnesiais, – teigė D. Zimblienė. – Taip atsitiko todėl, kad liepos 21 dieną Antakalnio gatvėje pradėtus paviršinių nuotekų tinklų įrengimo darbus dėl dalyje gatvės rasto akmeninio grindinio mėnesiui – nuo liepos 27 d. iki rugpjūčio 28 d. – buvo sustabdęs Kultūros paveldo departamento (KPD) prie Kultūros ministerijos Vilniaus teritorinis skyrius. Aptiktą grindinį vertino – net dviejuose posėdžiuose svarstė KPD nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba, kuri rugsėjo 18 d. posėdyje priėmė sprendimą paskelbti saugotinu XX a. 3 dešimtmečio akmeninį grindinį, esantį Antakalnio gatvės atkarpoje, patenkančioje į Ukmergės senamiesčio teritoriją.

Antakalnio gatvės rekonstravimo projektą parengusi MB 4infra.LT, atsižvelgdama į šį Vertinimo tarybos sprendimą. šiuo metu savivaldybės prašymu keičia projektą. Planuojama, kad tai pavyks padaryti dar šiemet. Tuomet bus skelbiamas viešas rangos darbų konkursas ir kt.

„G. ž.“ redakcijos nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • A :
    Reiks kviesti tv pagalba....
  • **** :
    Rasikit i Keliu direkcija, STT, kreipkites i seimo nari ... statybos inspekcija. Nuo siu komentaru jiems ...
  • Jonas :
    Siandien zvyravimo nei kvapo. Po lietaus atsivere duobes
  • Alio :
    Ten vieni keiksmazodziai o ne kelias... O teragyda skesta baloje. Tai kokias nuotekas jie ten tvarke.
  • **** :
    Makaronus kabina, biudzeto pinigus plauna. Tiek naujenu. Diskutuokit toliau. Karavanais eina, t.y. pinigai plaunami toliau.
  • Kokia balžeko atsakomybė? :
    Prieš kelis mėn straipsnyje kur žmonės išsakė numatomas problemas dėl Žiedo g. - balžekas išsakė, kad nemato problemų čia, dar nėra sniego, o mašinos daužomos, kas bus toliau? Kokia atsakomybė šios personos? Bent pas okulistą regėjimui patikrinti išsiųsit - klerkai jus klerkai?
  • A :
    Nieko naujo. Isdraske isdraske ir paliks taip 5 metams,
  • Jonas :
    Siaubas kiekvienas aplinkinis miestas yra gražiai sutvarkytas... Panevežys,Širvintos,Utena ir Jonava,o čia kaip kokia skylė... Buvau Utenoj tai ten iškart susitvarko ta asfalto danga,o čia reikia laukti ilgai ir nuobodžiai.
  • 6 palata :
    youtu.be/1c5HzAFKzFg?t=2353 Dar turit klausymu ...? uzduokit.
  • Nuotraukoje :
    Zole apauges salygatvis ... turbut t.p. grazu ir tinkamai priziuretas?
  • Xxxx :
    Svarbu kad jiems GRAZU ! Kitu nuomone jiems nerupi, supraskit. Ju tikslas biudzeto pinigus "isplauti" ir foto sesijas atlikti tinkamai.
  • A :
    Geda geda peleda. Ner tvarkos ukmergej. Gatves isdraske. Miska iskapojo.
  • **** :
    O kas juos rinko? Situos idiotus, vagys, silpnaprocius ... Jie kam tai yra naudingi. Tikiu kad dali pavogtu ( biudzeto, musu) pinigu veza i sostine... nes STT matyt nieko nenori, kaip ir gen.prokuratura, VSD ...
  • O.K. :
    Žinokit,kad kai jie "pataisys", gali būti taip,kad bus dar blogiau.Pažiūrėkit,ką šitie idiotai padarė su Žiedo gatve prie Maximos(pramonės rajone). Kokiu reikia būti puspročiu,kad iš geros,4 juostų gatvės,padaryti siaurą,vos pravažiuojamą gatvę,negana to,kad ji yra labai siaura,tai bukapročiai,ją dar įsigudrino vingiuotą padaryt,prismaigstyt gal kokį 100 stulpelių,o kaip išvažiuoti saugiai iš parkavimo vietu ir iš sankryžų,jei reikia išvažiuoti iš pačio mikrorajono,tai čia išvis kažkokia loterija ar kas nors atsitrenks,ar ne.Jau dabar ten daug avarijų,gerai,kad jos kol kas yra smulkios,bet pamatysit,kas ten bus žiemą,kai bus slidu,o dėl tų prismaigstytu stulpelių,sniego nuvalyti net nebus įmanoma.Įsivaižduokit,koks buvo noras kuo daugiau pavogti,kad padaryt iš geros gatvės tokį pasityčiojimą.Kas nebuvot,būtinai atvažiuokit,tik pritaikykit tokį laiką,kada eismas būna labai intensyvus ir būtinai priparkuokit mašiną Žiedo gatvėje,pamatysit,kaip patogu išvažiuot.Dar parašyčiau apie toje gatvėje padarytą dviračiu taką,kuris niekam nereikalingas,bet ir buvo padarytas taip,kad gatvė kuo labiau susiaurėtų ir dar būtų vingiuota(=į galima buvo nutiesti taip,kad gatvei jis nepakenktų,bet taip juk mažiau išeitų pavogt).Idiotai,vagys,silpnapročiai.
  • A :
    Tai gal bent frezuoto asfalto pabarstytu. Tas zvyras nelaiko.
  • O.k. :
    Proporcingai busto plotui, grynais surinks ir bus asfaltas!!! Ukmerges praktika. Busite bendrasavininkais su valstybe. Prisidekit grynais , pagal sasvinuka!
  • Asf :
    Na po 5 metu sutvarkis ☺
  • Vytautas :
    Yra ir pliusų - Ukmergės nebombarduotų, nes galvotų kad jau...
  • Valdas :
    Orai dabar tokie, kad po kiekvienos lietingos dienos tose vietose susidaro duobės, tuo labiau, kad tai intensyvus ruošas, kuriuo važiuoja nemažai sunkiasvorės technikos, o jau kuomet ji pravažiuoja tai iš tų duobių "palyginimų" nieko nebelieka. Negaliu įsivaizduoti, kaip jie periodiškai tuo ruožus taisys - o tokių ruožų per visą Antakalnio gatvę bus dešimtimis. O kas bus žiemą, kuomet reikės valyti sniegą nuo kelio?
  • tikslinu :
    jokio projekto ir nebuvo, jei ką....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas