Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip išrinkti tinkamą žaislą vaikui?

Ar kada pagalvojote, kokie svarbūs vaikams yra žaislai? Jie skirti ne tik žaidimams – įvairūs žaislai berniukams ir mergaitėms taip pat yra labai svarbūs vaiko vystymuisi ir mokymuisi. Perkant žaislus savo vaikams, reikėtų atsižvelgti į jų tinkamumą. Tai reiškia, kad reikia pasirinkti žaislus, kurie puikiai tinka jūsų vaiko amžiui, raidos etapui ir pomėgiams. Kartais gali būti išties nelengva nuspręsti, ar žaislas yra tinkamas, todėl žemiau išvardinti patarimai gali padėti:

  • Atsižvelkite į vaiko amžių ir vystymosi lygį. Geriausias būdas tai padaryti – pagalvoti, kokių įgūdžių jis šiuo metu mokosi ir kokius gebėjimus turi. Pavyzdžiui, vyresniam vaikui, kuris geba sudėti smulkias detales ir mokosi atlikti įvairius smulkius darbelius, galite pasirinkti detalius konstruktorius ir dėliones. Jei renkate žaislą mažam vaikui, atkreipkite dėmesį į didelius, ryškius ir paprastus žaislus, tokius kaip kaladėlės ir didelės mašinos;
  • Atsižvelkite į vaiko interesus. Taip pat turėtumėte atsižvelgti į vaiko interesus ir pomėgius, nes žaislas visų pirma turi būti įdomus. Ką vaikas mėgsta veikti? Jei jie domisi muzika, galbūt norėsite įsigyti žaislą, kuris groja arba žaislinį muzikos instrumentą. Jei jie domisi tam tikromis profesijomis, rinkitės žaislinius gydytojo, policininko ir kitus rinkinius. O galbūt jam patinka aktyvi sportinė veikla ir tam skirti žaislai?;
  • Atsižvelkite į vaiko prioritetus žaislams. Tai labai susiję su vaiko interesais, nes vaikai teikia prioritetą tiems žaislams, kurie jiems įdomūs. Tačiau maži vaikai dažniausiai neturi specifinių pomėgių arba interesų, todėl geriausias būdas sužinoti, kuriems žaislams jie teikia prioritetą, yra stebėti jų elgseną. Kokį žaislą jis išsirenka iš žaislų dėžės? Tyrimai rodo, kad berniukai dažniausiai teikia pirmenybę mašinoms ir kitoms transporto priemonėms, o mergaitės – lėlėms. Bet tai nebūtinai yra taisyklė ir vaikai gali mieliau žaisti su kitais žaislais.

Be to, rinkdamiesi žaislus, rinkitės kokybę ir saugumą – nepirkite smulkių dalių turinčių žaislų mažiems vaikams, atkreipkite dėmesį į jų etiketes. Įsitikinkite, kad jie pagaminti iš patvarios medžiagos, kuri greitai nesulūš.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas