Meras D. Varnas patikino, kad bus dedamos visos pastangos, kad Ukmergei reikalingo aplinkkelio statyba vyktų sklandžiai ir projektas būtų įgyvendintas.

Aktualijos, Naujausi

Pateikė informaciją dėl pietinio aplinkkelio

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Rugpjūčio 31-ąją vykusio rajono Savivaldybės tarybos posėdžio metu Piliečių tribūnoje kalbėjęs Ukmergės miesto bendruomenės pirmininkas Julius Kazėnas išsakė savo abejones dėl pietinio aplinkkelio statybos. Pasisakiusiojo žodžiais tariant, dabar planuojamas tiesti aplinkkelis jau tapęs atgyvena, todėl Ukmergė jo turinti atsisakyti. Taip pat ukmergiškis piktinosi, jog dar neturint būsimos statybos galutinio projekto, jau kertamas miškas, kad yra numatyta neseniai suremontuotoje Linų gatvėje statyti žiedą… J. Kazėnas ragino politikus atsisakyti aplinkkelio statybos dar ir todėl, kad neva gavus finansavimą šiam objektui, ateityje ilgą laiką rajonas prarastų valstybės skiriamas lėšas kelių tvarkymui.

Savivaldybės tarybos veiklos reglamentas numato, kad Piliečių tribūnoje pateiktus klausimus ar iškeltas problemas kartu su savivaldybės administracijos specialistais išnagrinėja atitinkami komitetai ir pateikia atsakymus. Apie priimtus sprendimus Taryba informuojama artimiausiame eiliniame posėdyje, o paklausėjui atsakoma asmeniškai.

Rugsėjo 28-ąją vykusio Savivaldybės tarybos posėdžio metu išsamią informaciją dėl pasisakymo Piliečių tribūnoje pateikė meras Darius Varnas.

Jis informavo, jog aplinkkelio projekto įgyvendinimo eiga ir aplinkybės buvo aptartos rugsėjo 6-ąją vykusiame Savivaldybės ūkio komiteto posėdyje.

Meras priminė, kad 2019 m. spalio 31 d. sprendimu Nr. 7-173 „Dėl pritarimo bendradarbiavimo sutarčiai tarp Ukmergės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos“ Savivaldybės taryba pritarė Ukmergės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos bendradarbiavimo sutarčiai. Jos pagrindu abi pusės įsipareigojo įgyvendinti kelis projektus: Kelių direkcija – „Ukmergės miesto pietvakarinio aplinkkelio nauja statyba“ ir „Valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 115 Ukmergė–Molėtai ruožo 0,377–0,826 km ir tilto per Šventosios upę kapitalinis remontas“; savivaldybė – „Ukmergės m. Kauno–Žiedo gatvių sankryžos rekonstravimas į žiedinę“ ir „Ukmergės miesto Linų gatvės rekonstravimas“.

Sutarties šalys taip pat susitarė dėl minėtiems projektams įgyvendinti reikalingų šalių įnašų ir atsakomybių.

„Savivaldybės tarybos 2021 m. rugpjūčio 5 d. sprendimu Nr. 7-185 „Dėl koreguoto pietinio Ukmergės aplinkkelio su tiltu per Šventosios upę specialiojo plano patvirtinimo“ patvirtintas koreguotas Pietinio Ukmergės aplinkkelio su tiltu per Šventosios upę specialusis planas, kurio sprendiniais numatyta aplinkkelio susisiekimo komunikacijų infrastruktūra ir jos plėtrai reikalingos teritorijos“, – kalbėjo D. Varnas.

Pasak mero, į minėtą teritoriją patenka ir dalis miško žemės. Tarybos 2022 m. birželio 30 d. sprendimu Nr. 7-188 „Dėl miško žemės pavertimo kitomis naudmenomis“ nuspręsta paversti miško žemę kitomis naudmenomis – susisiekimo ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijomis pietiniam Ukmergės aplinkkeliui įrengti. Sprendime taip pat numatyta, kad miško žemę paverčiant kitomis naudmenomis iškirsta mediena disponuos valstybinės miško žemės patikėtinis, valdęs šią miško žemę iki jos pavertimo kitomis naudmenomis, t. y., Valstybinių miškų urėdija. Vadovaujantis šiuo sprendimu vyksta miško kirtimo darbai.

Pranešėjas informavo, kad Tarybos 2023 m. rugsėjo 28 d. posėdyje priimamas dar vienas sprendimas dėl miško žemės pavertimo kitomis naudmenomis, kurio pagrindu bus tikslinamos numatomo iškirsti miško teritorijos. Atlikus patikslinimo procedūras, savivaldybė bus įvykdžiusi Kelių direkcijai duotą įsipareigojimą suformuoti žemės sklypus, reikalingus aplinkkelio projektavimui ir statybai.

„Akcentuoju, kad aplinkkelio techninio projekto vykdytojas yra ne rajono savivaldybė, o Kelių direkcija. Būtent Kelių direkcija ir organizuoja aplinkkelio, kaip inžinerinio statinio, projektavimo darbus. Aplinkkelio statybos techninį projektą rengia ir teritorijos inžinerinius geologinius tyrinėjimus atlieka Kelių direkcijos viešųjų pirkimų būdu parinktas rengėjas – AB ,,HISK“. Projektavimo darbus numatoma atlikti kitų metų vasaros pabaigoje. Pabrėžiu, kad aplinkkelio statybai numatyta teritorija nekelia jokių diskusijų ar abejonių, kadangi ji parinkta atliekant labai išsamią vietos ir poveikio aplinkai vertinimo analizę. Šis projektas yra svarbus tiek savivaldybei, tiek visam regionui: bus pagerintas Ukmergės miesto gatvių tinklas, gyventojų susisiekimo kokybė, nukreipiamas nemažas automobilių srautas iš miesto centro. Todėl aplinkkelio statybų tikrai neketinama atsisakyti. Priešingai, bus dedamos visos pastangos, kad reikalingi procesai vyktų sklandžiai ir projektas būtų įgyvendintas“, – patikino rajono savivaldybės meras.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • xl :
    Issami poveikio aplinkai analize- ar su ja gyventojai supazindinti? Pagrindinis klausimas- oro tarsa. Ar ivertintas tarsos poveikis gyventoju sveikatai, gyvenimo kokybei? Ar nori gyventojai tarsos ?
  • caras :
    aš caras, darau mieste ką noriu....(pasaka rinkėjams)
  • Veiksmai :
    Pilnai pakanka nutiesti tilta ir kelia iki Linu gatves, ir nustatyti , kad vaziuotu transportas iki 5 t., o sunkiasvoris, furos gali ir toliau vaziuoti siauri.niu aplinkeliu. Nesuprantami tie misko kirtimai, jei dar iki Moletu kelio kirs, reiks kirsti sena , brandu miska, ten kur zmones vaiksto , ilsisi, ir padaryti kelia kur vaziuos sunkvezimiai. Visuomene tureti priesintis tokiems planams, nes iskirtus ir sunaikinus, niekas jau nebeatstatys.
  • gediminas :
    As asmeniskai ir pries tai,kam to reikia,tai butu tik veltui pinigu islaidos,ir visiskai be reikalo tiesiamas aplinkelis.Jo visikai nereikia
  • Bix :
    Truksta pinigu esamiems keliams tvarkyti kaip PVZ Vilnius Utena jau ne viena desimtmeti ir daug daug kitu keliu. Neistengiam jau esamus sutvarkyti ,statysim naujus.
  • Maratonas :
    Tai savivaldybe gali aplinkelio projekta ikelti i savivaldybes tinklalapi , ir butu maziau tu diskusiju spaudoj, nereiktu merui daryti tu pranesimu ir ataiskaitu. Beje, savivaldybe uz iskirsta miska is rajono biudzeto valstybei sumokejo 170 tuks. eur. , taip sake meras per ukio komiteto posedi, tikriausiai kaip kompensacija. Bet kuriuo atveju, turi buti viesinama ,skaidrinama, o ne skaitomos agitacines kalbos.
  • liuks :
    kaip faina, bus tiltas.neapsakomas džiaugsmas aplankė. ir žiedas bus dėl eismo saugumo. viskas bus, tik galima ne pas mus. pasakų sekėjas pamiršo kad kalbama ne apie ukmerge.. čia galima tik ilgai nekokybiškai "kažką" daryti ir fotkintis. dirbu savivaldybeje- niekas jokio piršto nepajudino jokiam naujam projektui, tik kalbomis. klausykime....
  • Systemair :
    Jurgitai, Pizdos uzdegima pradek gydyti,nes jau i smegenis perejo.
  • Jurgita :
    Upė Ukmergėje prie tilto užteršta ir žmonės suserga plaučių uždegimu.Nuo taršos žmogus per plaučius įkvepia ir suserga plaučių uždegimu.Tada gydytojas turi daug darbo.
  • Jurgita :
    Oro taršą reikia prie SISTEMAIR ir Aukštaitijos katilų Linų 101 patikrinti,nes žmonės suserga plaučių uždegimu.
  • tikintis :
    o aš švetai tikiu, juk jie atėjo dirbti dėl mūsų, stengiasi, diskutuoja (net meluoja akivaizdžiai), tikiu kad bus tiltas. Kaip sakiau- 2052. Čia projekte.Netikite?Sulaukit...ai, ne visi sulauksime. Bet bent pažadus turime- sotu
  • Verksniams :
    Verkiat dėl tų čekučių , tipo dideli pinigai išleisti. Juk dabar išleis dvigubai daugiau ir nereiks jokių čekučių. Čekučių skandalas tik į naudą tarybos nariams, visi tik džiaugiasi kad gaus po 600 eur ir nereiks vargt su popiergaliais. Ačiū tapinui, kuris padvigubino uždarbį :)
  • Varnas :
    Is savo esamu ir buvusiu partieciu (ar kaip jie ten dar vadinasi nezinau) is visu Ukmerges degaliniu siuksliadeziu surankiotu kuro cekiuku gali DU TILTUS pastatyti :) :) :)
  • Aha :
    Visus pinigus kurie buvo skirti aplinkeliui isleido cekiukams isgryninti.🤷‍♂️ Nepalikinekit savo cekiu nei degalinese,nei prekybos centruose,nei kavinese - nes bus surankioti cekiai...ir sekmingai isgryninti.🤷‍♂️
  • Ukmerges gyventojas :
    Miestas su vienu pravažiuojamu tiltu?va kai ji reikes uždaryti remontui ,tai ir pamatysite miesto valdžios bejegiškuma ,Lenkijoje kai kur kas 200metru ,tiltu ,veduku pastatyta ,o čia meto mokesciu moketoju pinigus tik ne ten kur reikia ,miestui reikia ir tilto ,ir keliu ,baisu kaip viskas griuna aplink
  • Gyventoja :
    Ar aplinkkelis turės dviračių, pėsčiųjų takus? Gal aplinkinis miškas bus patvarkytas ir įrengti padorūs takai, suoleliai? Bei gal kas žino kur galima rasti aplinkkelio projektą? Ačiū.
  • //// :
    Vardan naudos! Balsavot! Ko dabar ...?
  • kk2 paklausė varno :
    Kaip ten šakalys (pylė per diena kurą du kartus, viena kart Ukmergei, kitą Gargžduose) - ten atsirado per 2 val 2022 11 mėn - šis atsakė, kad jo paliepimu šakalys palapinės žiūrėti važiavo kur pandeminė stadione stovėjo jau antri metai tokiu laiku, kur teisybė?Gal "KK2" čia viską iškraipo?
  • Ppuf. :
    Keista, kad kapitališkai tvarkant Linų g su numatyta aplinkelio susikirtimo vieta nebuvo įrengtas žiedas iš karto.
  • O.k. :
    Berots akis pamusta ... uz ka?
  • O.K. :
    Aplinnkelio tikrai nebus,matosi aiškiausiai iš ankstesnių darbų,čia kažkokios amžiaus statybos.Galvoju,kad nebebus ir tvenkinio Žiedo g.(prie pat Gedimino ir Daukanto g. sankryžos,iš to tvenkinio išleidote vandenį ir sunaikinote viską,kas ten gyva buvo.Klausykit,tai gal sugebėtumėt bent vieną dalyką sutvarkyti,miesto centre,prieš bažnyčią yra du kryžiai ir ant vieno iš jų yra iliuminatų(masonų) ženklas,gal to net nežinot(kažkodėl nenustebčiau,jei nežinot), bet iliuminatai buvo bažnyčios priešai nr. 1,nors dabar eina į bažnyčią visi,o ypač tie,kurie tą bažnyčią anksčiau gal kilometro spinduliu apeidavo,bet niekas nemato.Bažnyčia su iliuminatų ženklu,tokio šedevro greičiausiai niekur pasaulyje nėra.
  • Nuomonė :
    Nesu prieš aplinkkelį. Tik keistas sprendimas pirmiausia medžius iškirsti. Gal pirmas darbas būtų tiltą pastatyti, o tuomet jau visa kita? Dabar iškirsta dykynė stovės dar labai labai ilgai…. Kažkam labai pinigų už medieną matyt reikėjo.
  • (⁠☞⁠ ͡⁠°⁠ ͜⁠ʖ⁠ ͡⁠°⁠)⁠☞ :
    Absurdas visam miestui teturėti vos 1 tiltą automobiliams,kuris jau ir taip byra,remonto nuo tarybinių laikų nematęs. Kas bus kai uždarys tiltą remontui,ar kai jis galiausiai sugrius??? Pusei Ukmergės liks vienas pėsčiųjų tiltas??? Apie apvažiavimą autostrada bus galima pamiršti,nes kai pusė miesto bandys vienu vieninteliu keliu pravažiuoti - ten bus kamščiai kokių Ukmergė dar nematė.
  • Varnai :
    Aik geriau cekiukiu is siuksliniu savo "komandai" padek parankiot, va ta tai gerai ten mokat.
  • Varnai :
    Tu varnai, pivonkes aikstele statei penkmeti ir dar nepabaigei! nebesvaik cia, geda klausyt.
  • aikste pivonijos :
    mikrarajone irenginejo 5 metus tai aplinkeli darys amzinai.man 49m.dar paauglysteje girdejau kalbas apie aplinkeli bet nera iki siol.
  • Idomu :
    Diskusijos tik trukdo projektu igyvendinimui- si nuskambejusi fraze buvo sutikta pritariama tyla ukio komiteto posedyje. Idomu , ar su ta labai issamia poveikio aplinkai analize yra supazindinti gyventojai , ar ta analize mate tik meras su savivaldybes biurokratais....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas