Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip pasirinkti tinkamiausias baterijas?

Baterijos buvo išrastos pirmaisiais XIX amžiaus metais ir per tuos daugiau nei 220 metų buvo neišpasakytai patobulintos. Baterijos ir akumuliatoriai šiais laikais yra suskirstyti į daugybę rūšių, kurios tarpusavyje skiriasi savo veikimo pajėgumu ir tarnavimo trukme. Visų rūšių baterijomis ir jų įkrovikliais prekiauja internetinė parduotuvė: viskaselektronikai.lt.

Kaip trumpai apibūdinamos baterijos ir akumuliatoriai?

Baterijos bei akumuliatoriai – tai atitinkamos paskirties prietaisai, kurie kaupia ir paskui teikia elektros energiją. Kitaip tariant, šie prietaisai yra sudaryti iš elektrocheminių elementų, o šie savo ruožtu cheminę energiją perdaro į elektros energiją.

Kiekvienas iš tų elementų turi po porą elektrodų – katodą (+) ir anodą (-), kurios vieną nuo kito atskiria elektrolitas. Vykstant cheminei reakcijai, iš anodo į katodą ima tekėti elektronai, o tada ir išgaunama elektros srovė. Plačiausiai yra naudojamos AA tipo cilindro formos baterijos, kurios skirstomos į cinko-anglies, šarmines ir ličio baterijas.

Kokiomis techninėmis savybėmis pasižymi cinko-anglies ir šarminės baterijos?

Cinko-anglies baterijų talpa yra maža, o jų galiojimas pats trumpiausias tarp kitų AA tipo baterijų. Jos tinka tik tiems prietaisams, kurie nereikalauja didesnės energijos srovės – distancinio valdymo pulteliams, elektroniniams laikrodžiams. Šarminių baterijų pasirinkimas žymiai platesnis, jų talpa gana didelė, jos yra atsparios didesnėms srovėms, todėl ilgiau tarnauja.

Šios rūšies baterijos pasižymi aukšta kokybe ir žema kaina. Jos yra naudojamos skaitmeniniams fotoaparatams, nešiojamiems kompaktinių diskų grotuvams, elektrinėms skutyklėms, žaislams, nuotolinio valdymo pulteliams, elektriniams įrankiams, žibintuvėliams, matavimo ir kitos paskirties elektroniniams prietaisams maitinti.

Kuo ypatingos ir naudingos ličio baterijos?

Ličio baterijos yra pats naujausias produktas baterijų pasaulyje. Nors jos kainuoja brangiau už cinko-anglies ir šarmines baterijas, jos nusipelno didesnės kainos, nes gali veikti platesnio temperatūrų diapazono sąlygomis, išlaiko tolygesnę įtampą net ir tada, kai yra didesnės iškrovos srovės, jų talpa pati didžiausia tarp kitų rūšių baterijų, o jų galiojimo laikas siekia keliolika metų. Nors jos puikiai tinka bet kokiuose elektriniuose prietaisuose, tačiau labai pasiteisina ilgo tarnavimo laiko reikalaujančiuose įrenginiuose.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas