Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Paslaugos teikėjo dar vis ieškoma

Pašilės gyventoja skundėsi dėl mikrorajone, už lopšelio-darželio „Šilelis“, prie garažų, įrengtų kačių namelių-šėryklų. Pasak moters, tuos namelius reikėtų arba panaikinti, arba perstatyti, nes priviso labai daug keturkojų, o jų populiacijos reguliavimu niekas nesirūpina.

„Pašilė pilna benamių kačių, – bėdojo pašnekovė. – Šėryklas pastatė, o gyvūnų niekas nemaitina. Todėl jie eina prie gyvenamųjų namų, įsitaiso laiptinėse, visur dergia… Kituose miestuose, kiek žinau, yra vykdomos gyvūnų sterilizavimo ir kastravimo programos. Ar Ukmergėje kas nors tuo užsiima? Juk eilinis žmogus pats nepajėgus pagauti laukinę katę, be to, už sterilizaciją reikia mokėti pinigus…“

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistė Vilija Pečiulienė, atsakydama į moters klausimą teigė, jog šiuo metu aktyviai ieškoma, kas galėtų ir norėtų teikti paslaugas dėl „Pagauk – sterilizuok – paleisk“ (PSP) programos vykdymo.

„Buvo skelbiami du viešieji pirkimai, tačiau pasiūlymų teikti paslaugą nesulaukėme, – situaciją komentavo vyr. specialistė. – Skaitytojos paminėta vieta prioriteto tvarka įrašyta į numatomų atlikti darbų sąrašą ir, kai bus pasirašyta sutartis dėl PSP paslaugos teikimo, ši informacija bus perduota paslaugos teikėjui“.

Pečiulienė taip pat akcentavo, kad gyvūnų šėryklos nėra Ukmergės rajono savivaldybės turtas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas